Facebook


Instagram

Modernisering av radioutsändningarna i Pajala


2019-06-27

Bild: Stefan Berg

Arbetet medför att alla Sveriges Radios programkanaler, P1-P4 som sänds från Pajala tidvis kommer att distribueras med reducerad effekt under tiden för antennbytet.
– Den reducerade effekten av utsändningen kan försämra mottagningsförhållandena något för radiokanalerna P1-P4 i området. Vi rekommenderar alla som får mottagningsproblem att justera sina antenner eller flytta radiomottagaren närmare fönstret kommenterar Niklas Vange, presskontakt på Teracom.

Antennbytet innebär att den nuvarande utrustningen ersätts av ett modernare antennsystem för ökad robusthet och driftsäkerhet av radioutsändningarna.

När arbetet är slutfört och den nya antennen tas i drift kommer utsändningen även att byta till så kallad vertikal polarisation. De lyssnare som använder takantenn kan behöva justera riktningen för att uppnå bästa mottagning.Källa: Teracom


Skriv utMellanlagret gör att battericellen blir betydligt mer stabil och därför klarar hög strömtäthet. Det är också avgörande att det är så enkelt att breda ut den mjuka massan på litummetallen i batteriet. Det är lika lätt som att bre smör på en smörgås.
Mellanlagret gör att battericellen blir betydligt mer stabil och därför klarar hög strömtäthet. Det är också avgörande att det är så enkelt att breda ut den mjuka massan på litummetallen i batteriet. Det är lika lätt som att bre smör på en smörgås.

Bredbart mellanlager kan stabilisera framtidens solid state-batterier

Bilindustrin storsatsar på att eldrivna fordon ska drivas med så kallade solid state-batterier. Nu presenterar forskare på Chalmers och Xi’an Jiaotong-universitetet i Kina ett...

Läs mer
Vattenfall

Nya krav på laddinfrastruktur

Regeringen har gett Boverket i uppdrag att utreda konsekvenserna av höjda kravnivåer...

Läs mer
Zugol 550
Anna-Maria Molin, nätmarknadschef Härjeåns.

Fortsatt stort intresse för fiber i Härjedalen

En trygg och säker uppkoppling i hemmet, på arbetet eller i fritidshuset blir allt...

Läs mer
Pär Erlandsson, Prysmian Group, Erik Kjörling, Elektroskandia och Kia Nouralvara, Botkyrka Stadsnät, med den nya fiberkabeln Slender.

Botkyrka Stadsnät maximerar fibern med ny kabel

Botkyrka Stadsnät blev först i Sverige med att använda sig av Prysmian Groups nya...

Läs mer
Bild från invigningen av Jönköpings nya elbusslinje, linje 17, som invigdes den 13 december 2019.

ABB laddar fler elbussar i Jönköping

Jönköping fortsätter satsningen på fossilfria transporter för ett hå...

Läs mer


Mest lästaPacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se