Facebook


Instagram

Open Infra ser till att Sala landsbygd får bredband – utan att begära stödpengar från kommunen


2020-06-26

Bild: Sala kommun

I Sala kommun finns ett stort engagemang för fiber och utbyggnaden drivs på av både kommunen själva men också av enskilda lokala föreningar och byanätsforum. Även Open Infra är närvarande och kommer att investera över 10 miljoner kr för att bygga fiber till Salas landsbygd. Open Infras investering görs utan några stödpengar från vare sig regeringen eller kommunen.

– Det råder ingen tvekan om att fibernätet behöver sträcka sig långt utanför tätorterna för att ge alla en likvärdig möjlighet att kunna koppla upp sig digitalt till sina jobb, sin skola, sin bank och flertalet viktiga samhällstjänster. Vi är duktiga på fiber i tätort, men speciellt landsbygd och därför kommer vi med vår expertis bygga fiber till närmare 1 000 hushåll i Sala, säger Johan Sundberg, VD och grundare av Open Infra.

– Open Infra är en privat fiberaktör som länge bidragit till Sveriges fiberutbyggnad. Vi har genom åren byggt fiberinfrastruktur där flera andra inte lyckats, det har varit områden där stora investeringar gjorts men där ingen i slutänden fick sin bredbandsuppkoppling. I många fall har vi även byggt fiber till en lägre prislapp för slutkunden.

– Den här investeringen sker helt utan ersättning från kommunen eller andra ekonomiska bidrag som andra fiberaktörer väljer att använda. Vi hjälper kommuner att nå bredbandsmålet utan att belasta den kommunala kassan, säger Johan Sundberg.


Om bredband i Sverige
I slutet av 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi ”Sverige helt uppkopplat 2025 – en bredbandsstrategi”. I år, 2020, ska 95 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Open Infra byggde under 2019 fiberinfrastruktur till 21 675 fastigheter och investerade totalt 348 miljoner kronor på fiberutbyggnaden i Sverige.


Källa: Open Infra


Skriv utCoop och Grön Kontakt har ingått ett avtal som innebär att laddstationer med snabbladdare kommer installeras utanför utvalda butiker.
Coop och Grön Kontakt har ingått ett avtal som innebär att laddstationer med snabbladdare kommer installeras utanför utvalda butiker.

Coop Sverige och Grön Kontakt vill göra det enkelt och smidigt att snabbladda elbilar

Snart blir det möjligt för kunder på Coop att ladda sina elbilar samtidigt som man hämtar hem sina matvaror. Avtalet som nu signerats av Coop Sverige och Grön Kontakt...

Läs mer
Mttsweden

Uppdrag ges om smarta elnät och laddinfrastruktur

Regeringen gör ändringar i regleringsbreven för Energimyndigheten och...

Läs mer
Vattenfall


Open Infra ser till att Sala landsbygd får bredband – utan att begära stödpengar från kommunen

I Sala kommun finns ett stort engagemang för fiber och utbyggnaden drivs på av bå...

Läs mer
Zugol 550
Svenskt vägmärke för laddfordon.

Från 300 till 450 snabbladdstationer för elbilar på två år

Utbudet av publika snabbladdstationer har ökat med 50 procent sedan 2018 samtidigt som...

Läs mer


Mest lästaPacetell


Terrigio
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se