Facebook


Instagram

Samverkan av byggprojekt i Råslätt – så påverkas trafiken under byggtiden


2021-02-26

Fjärrvärmeledning
Bild: Jönköpings kommun och Jönköping Energi
Fjärrvärmeledning

Jönköping Energi, Jönköpings kommun och Jönköpings länstrafik bygger för framtiden. Säkrad värme- och varmvattenförsörjning, nya ledningar för vatten och avlopp och god framkomlighet för framtidens kollektivtrafik blir resultatet av ett gemensamt byggprojekt i Råslätt. Under byggperioden kommer trafiken vid Värnamovägen att påverkas.

Tre byggprojekt samkörs från och med mars fram till sommaren 2021 på delar av Värnamovägen på Råslätt. Jönköping Energi bygger en etapp av den nya fjärrvärmeledningen, kommunen bygger nya ledningar för vatten och avlopp och när vägen iordningställs blir det nya busskörfält för stadsbusstrafiken.


Så påverkas bil- och busstrafik under byggtiden
Under byggtiden kommer de två östra körfälten från rondell Röde påle mot Råslättsrondellen vara avstängda. Två körfält kommer att finnas kvar på den västra sidan av vägen för att skapa god framkomlighet, förutom under en vecka, den 1–7 mars då biltrafiken leds om förbi Ljungarum. Busstrafiken påverkas också i omgångar under den perioden.


Ny fjärrvärmeledning från Torsvik till centrala Jönköping
Etappen i Råslätt är en del av den nya 12 km långa fjärrvärmeledning, som ska gå från kraftvärmeverket i Torsvik till centrala Jönköping, och stärka framtida leveranser av värme och varmvatten i Jönköping.  

– Vi har varit många som har samarbetat för att ta fram en gemensam plan för pågående och kommande arbeten på Värnamovägen. Vårt gemensamma mål är att vi ska få ett bra slutresultat och minimera tid kostnad och påverkan. Det är ett omfattande arbete som ska genomföras på kort tid och vi tackar redan nu för visad hänsyn och förståelse under byggtiden, säger Svante Berglund, projektledare för nya fjärrvärmeledningen på Jönköping Energi.


Nya ledningar för vatten och avlopp
Jönköpings kommun lägger i samband med detta nya ledningar för vatten och avlopp för att säkerställa framtidens vattenförsörjningen i Jönköping.

När Värnamovägen återställs kommer vägen att få nya busskörfält för att säkra en god framkomlighet för kollektivtrafiken i framtiden. Redan från sommaren 2021 kommer tätare turer med elbuss vara igång.

– Vi gör busskörfälten nu för att vi har möjlighet att bygga för framtiden och skapa ett stråk där vi har så få konfliktpunkter som möjligt både över och under mark. Sen bidrar detta redan nu till sommaren med en god framkomlighet för den tätare busstrafiken som då drar igång, säger Henrik Zetterholm, utvecklings- och trafikchef på Jönköpings kommun.

Dessa tre byggprojekt beräknas vara klara till sommaren 2021.Källa: Jönköpings kommun och Jönköping Energi


Skriv utGöteborg ska få fler laddplatser.
Göteborg ska få fler laddplatser.

Nu utökas antalet laddplatser i Göteborg

Fler och fler bilar som kommer ut i trafik har el som en alternativ drivkälla och är i behov av att kunna laddas. Enligt uppgifter från Elstatistik.se och Power Circle så ö...

Läs mer
Mttsweden


Unikt projekt för att snabba på elektrifieringen av kollektivtrafiken

Elektrifierade transporter spelar en viktig roll om Sverige ska kunna nå uppsatta miljö-...

Läs mer
Zinga


Omexom bygger ny regionnätsledning i Strömstad kommun

I entreprenaden ska 2700 meter havskabel förläggas, samt 10 000 meter schaktning och...

Läs mer
Vattenfall


Örnsköldsvik snabbast i länet på fiberutbyggnad

95 procent av hushållen i Örnsköldsviks kommun har möjlighet att koppla upp...

Läs mer
Zugol 550
Onsdagen den 24 mars signerades avtalet som innebär att Utsikt Bredband går in som delägare i VÖKBY Bredband. I förgrunden Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken, samt Morgan Ljungberg, vd Utsikt Bredband. På skärmen bakom syns de andra parterna.

Utsikt Bredband blir ny delägare i VÖKBY Bredband AB

VÖKBY Bredband kommer under 2021 möjliggöra ett större tjänsteutbud till...

Läs mer


Mest lästa


Elpress 1HBM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se