Facebook

Instagram

Amin Mazraeh vill förbättra förutsättningarna inom järnvägsindustrin


2018-12-12

Amin Mazraes affärsidé prisades under morgonen då den utsetts till en av de 20 bästa idéerna i Venture Cups affärsidétävling 2018.
Bild: Venture Cup
Amin Mazraes affärsidé prisades under morgonen då den utsetts till en av de 20 bästa idéerna i Venture Cups affärsidétävling 2018.

Amins idé Railway Condition Monitoring Solutions har som syfte att förbättra säkerheten, tillförlitligheten och underhållskostnaderna för aktörer inom järnvägsindustrin. Affärsidén prisades den 11 december för att de utsetts till en av de 20 bästa idéerna i Venture Cups affärsidétävling 2018.

Under morgontimmarna på Venture Cups Topp 20-event i Luleå prisades Amin Mazarah och hans affärsidé Railway Condition Monitoring Solutions för att ha blivit utvald till topp 20-listan över de bästa idéerna som deltagit i idétävlingen 2018. Den prisade idéen kan förbättra situationen för järnvägsindustrin genom att underlätta för ett bättre underhåll vilket i sin tur kan leda till minskad problematik ute på järnvägarna.

Amin Mazraeh är en tidigare utbytesstudent med flera års erfarenheter inom järnvägsindustrin och som slutligen landade i den norrländska pärlan Luleå. Amin är uppvuxen i Tehran, Iran, och har alltid haft drömmar om att starta ett företag som kan bidra till att göra industrier mer funktionella och effektiva. Affärsidén har som syfte att göra precis detta då det bygger på en teknik som i realtid övervakar järnvägs komponenter. Saker som bidrar till eventuella felaktigheter rapporteras direkt och kan på så vi underhållas, bytas ut eller repareras.

Vinsten av en plats på Venture Cups Topp 20 lista är något som Amin hoppas ska leda till möjligheter till att utöka sitt nätverk med personer som kan hjälpa idén att uppnå sin fulla potential.

Idé: Railway Condition Monitoring Solutions
Team: Amin Mazraeh
Boendeort: Luleå
Källa: Venture Cup


Skriv utDjurhyllor ska skydda uttrarna över vägen

Uttrar och andra djur tycker inte alltid om att simma under broarna, men passerar bron uppe på vägbanan riskerar de att bli påkörda.

Uttrar och andra medelstora däggdjur ska skyddas från trafiken över väg- och järnvägsbroar i södra Sverige. Många av dessa djur tycker inte om att simma...

Läs mer
Maxi Grip
Eitech Engineering AB ansluter i januari 2019 till Omexom. VINCI Energies globala varumärke Omexom får därmed en flygande start i sin etablering på den svenska marknaden när även systerbolaget Infratek blir Omexom vid samma tidpunkt.

Eitechs kraft- och järnvägsverksamhet blir Omexom

Eitech Engineering AB anslöts under måndagen till Omexom som är VINCI Energies...

Läs mer
SBS Betong 550


Railcare bygger generatorvagnar åt Infranord

Railcare har fått en beställning på att bygga en ny generation av generatorvagnar...

Läs mer
Uniteam
Norske tog AS äger och förvaltar samtliga fordon som ska trafikera den norska järnvägen i de kommande trafikupphandlingarna.

WSP vinner ramavtal för Norske tog AS

WSP har tecknat ett ramavtal med Norske tog AS gällande teknisk rådgivning. Ramavtalet...

Läs mer
DLMASKIN550
Tågväxelvärmaren är gjord av tunna folier av PTC-gummi och skyddas mekaniskt av en stålinkapsling. Huvudmålet är att värma rälshuvudet, rälsfoten och rälstungan så effektivt som möjligt för att hålla de rörliga delarna i växeln fria från is och snö.

Innovativ tågväxelvärmare testas på Inlandsbanan

En självreglerande tågväxelvärmare har installerats i växlarna på...

Läs mer
lännen
\

Resenärsrekord på Snötåget

I snitt har över 100 resenärer per dag åkt med Snötåget, mellan Ö...

Läs mer
NCC bygger spårvagnsdepå i Lund.

Samarbete ger Lunds spårvagnar ny depå

På uppdrag av Lunds kommun och Region Skåne kommer NCC att bygga en spå...

Läs mer


Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscher

Inställda och försenade tåg leder till stora ekonomiska förluster och...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se