Facebook

Instagram

Norconsult ökar tillgängligheten i Uddevalla


2018-10-30

Bild: Harri Blomberg, CC 3.0

Norconsult har vunnit ett uppdrag att projektera åtgärder som förbättrar tillgängligheten på järnvägshållplatsen Uddevalla Östra.

Hållplatsen Uddevalla Östra ligger utefter Bohusbanan som trafikeras av tåg mellan Göteborg och Strömstad. Järnvägsstationen ligger i nära anslutning till Uddevalla gymnasieskola och Högskolecentrum Bohuslän. Uddevalla Östra är viktig för pendlarresenärer både norr- och söderut.

Norconsults uppdrag innebär att ta fram ett förfrågningsunderlag för en utförandeentreprenad som möjliggör en höjning av plattformen. Plattformen är i sin nuvarande utformning låg och ojämn, vilket innebär att insteget till tågen blir hela 45 cm. Detta gör plattformen otillgänglig för funktionshindrade och medför även risker för alla resenärer som ska stiga av och på tågen.

I uppdraget ingår en rad av Norconsults breda kompetens som exempelvis fältgeoteknik, geoteknik, miljö samt spår- och markprojektering. Tony Strandberg, Teamledare för Spår & Järnvägsteknik på Norconsult är stolt och glad över att ha vunnit projekteringen.

– Det är jättekul att vinna ännu ett uppdrag som visar på vår höga kompetens inom tillgänglighetsfrågor, säger Tony. Med en ständigt stigande orderstock har vi ett fortsatt behov av nya medarbetare i Varberg, Halmstad, Göteborg, Helsingborg och Malmö, avslutar han.Källa: Norconsult


Skriv utDjurhyllor ska skydda uttrarna över vägen

Uttrar och andra djur tycker inte alltid om att simma under broarna, men passerar bron uppe på vägbanan riskerar de att bli påkörda.

Uttrar och andra medelstora däggdjur ska skyddas från trafiken över väg- och järnvägsbroar i södra Sverige. Många av dessa djur tycker inte om att simma...

Läs mer
Maxi Grip
Eitech Engineering AB ansluter i januari 2019 till Omexom. VINCI Energies globala varumärke Omexom får därmed en flygande start i sin etablering på den svenska marknaden när även systerbolaget Infratek blir Omexom vid samma tidpunkt.

Eitechs kraft- och järnvägsverksamhet blir Omexom

Eitech Engineering AB anslöts under måndagen till Omexom som är VINCI Energies...

Läs mer
SBS Betong 550


Railcare bygger generatorvagnar åt Infranord

Railcare har fått en beställning på att bygga en ny generation av generatorvagnar...

Läs mer
Uniteam
Norske tog AS äger och förvaltar samtliga fordon som ska trafikera den norska järnvägen i de kommande trafikupphandlingarna.

WSP vinner ramavtal för Norske tog AS

WSP har tecknat ett ramavtal med Norske tog AS gällande teknisk rådgivning. Ramavtalet...

Läs mer
DLMASKIN550
Tågväxelvärmaren är gjord av tunna folier av PTC-gummi och skyddas mekaniskt av en stålinkapsling. Huvudmålet är att värma rälshuvudet, rälsfoten och rälstungan så effektivt som möjligt för att hålla de rörliga delarna i växeln fria från is och snö.

Innovativ tågväxelvärmare testas på Inlandsbanan

En självreglerande tågväxelvärmare har installerats i växlarna på...

Läs mer
lännen
\

Resenärsrekord på Snötåget

I snitt har över 100 resenärer per dag åkt med Snötåget, mellan Ö...

Läs mer
NCC bygger spårvagnsdepå i Lund.

Samarbete ger Lunds spårvagnar ny depå

På uppdrag av Lunds kommun och Region Skåne kommer NCC att bygga en spå...

Läs mer


Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscher

Inställda och försenade tåg leder till stora ekonomiska förluster och...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se