Facebook


Instagram

Landvetter Södra Utveckling del av Business Swedens team för samarbete kring Australiens miljardsatsning på stadsutveckling


2019-12-16

Australien satsar miljarder på smart hållbar stad för förbättrad livskvalitet för medborgarna. Sverige är förebild inom flera viktiga områden.
Bild: Landvetter Södra Utveckling
Australien satsar miljarder på smart hållbar stad för förbättrad livskvalitet för medborgarna. Sverige är förebild inom flera viktiga områden.

Business Sweden inleder partnerskap kring Australiens största investering någonsin i smarta städer då de satsar på utbyggnaden av Sydney i Western Sydney City Deal. Dealen innefattar utvecklandet av en ny stad runtom den redan annonserade investeringen i en ny flygplats i Western Sydney.
– Landvetter Södra Utveckling har bjudits ned för att introducera hur vi i Sverige arbetar inom utveckling av smarta städer, säger Martin Ekberg, handelssekreterare för Australien på Business Sweden.

Med seminarier den 12 och 13 december i Sydney gick startskottet för ett strategiskt samarbete mellan Sverige och Australien för att möta globala miljöutmaningar över landsgränserna. 

– Business Sweden, Landvetter Södra Utveckling, ABBEricssonEnvac och Saab har gått tillsammans under Team Sweden för att introducera Sveriges synsätt på smarta städer och inspirera till hållbara lösningar, säger Martin Ekberg.

Utöver världsledande lösningar inom energi, mobilitet och digitalisering presenteras också den svenska triple helix modellen, det vill säga samverkan mellan akademi, offentlig och privat sektor. 

– Att man från Australien vänder sig till Sverige för att hitta lösningar för hållbar stadsutveckling är verkligen ett kvitto på att vi i Sverige är i fronten kring smarta städer och samhällsbyggnad. Vi är självklart glada att få medverka med expertis kring hur vi utvecklar Landvetter Södra innovativt från scratch. Vi kommer framför allt lyfta vårt samarbete inom smarta städer, exempelvis med Chalmers kring digitala tvillingar, Minecraft och ungdomsdialog, S3-projektet med självkörande fordon samt hållbart byggande och våra partners, säger Maria Ådahl vd Landvetter Södra Utveckling.

Förutom kunskapsutbyte innebär samarbetet också möjligheter för svenska företag att vara affärspartners i satsningen som Australien nu gör för smart stadsutveckling.

Landvetter Södra Utveckling skrev redan i höstas ett samarbetsavtal kring hållbar stadsutveckling med Liverpool City Council, som är en av aktörerna i Western City Deal och arbetet med utvecklingen av den nya flygplatsen.

– Vårt samarbete med Liverpool i Western Sydney kommer också att få rejäl skjuts framåt då seminarier med många svenska storbolag kommer äga rum tillsammans med Landvetter Södra Utveckling och Business Sweden, säger Maria Ådahl.Källa: Landvetter Södra Utveckling


Skriv ut<span><span><span><span>Heart Aeorspace, ett medlemsföretag i Transportföretagen, konstruerar ett elflygplan för regionaltrafik med 400 kilometers räckvidd för 19 passagerare.</span></span></span></span>
Heart Aeorspace, ett medlemsföretag i Transportföretagen, konstruerar ett elflygplan för regionaltrafik med 400 kilometers räckvidd för 19 passagerare.

Transportföretagen välkomnar regeringsuppdraget om elflyg

Regeringen har gett Trafikanalys uppdraget att ta fram ett kunskapsunderlag om elflyg. Myndigheten ska bland annat beskriva kapaciteten hos de eldrivna flygplan som utvecklas, samt ö...

Läs mer
Zugol 550


BRA förlänger flygsäsongen till Sälen

Efterfrågan på skidflyg till Sälen gör nu att flygbolaget BRA utökar...

Läs mer
Maxi Grip
Bilden är en grenrebild.

Regeringsuppdrag om elflyg

Utvecklingen av elflygplan kan vara en viktig del i att minska flygets klimatpåverkan och...

Läs mer
Vattenfall


Flygresandet minskade under 2019

Antalet passagerare på de svenska flygplatserna för hela 2019 stannade på drygt...

Läs mer

Norwegian fick två fina utmärkelser under Airline Economics Aviation 100 Awards

Finansdirektör Geir Karlsen och Morten Korsveien, Norwegian Manager Corporate Finance.

Norwegian tilldelades utmärkelserna Årets Finansdirektör/Finansteam och Årets...

Läs mer
Saabs skolflygplan T-7A.

Saab startar produktion av skolflygplan i Linköping

Saab påbörjade produktionen av sina delar av skolflygplanet T-7A i Linköping...

Läs mer
Jörgen Warborn och Peter Eriksson får en inblick i GKN:s verksamhet. Fr v: Peter Eriksson, Robert Hell, Public Affairs, Robert Lundberg, EU-projekt, Jörgen Warborn och Joakim Andersson, Engines.

EU-parlamentariker besökte GKN Aerospace i Trollhättan

Under fredagen besöktes GKN Aerospace i Trollhättan av Jörgen Warborn som är en...

Läs mer


Hållbart flygbränsle från Neste på Zurichs flygplats under World Economic Forum 2020

Neste, världens största tillverkare av förnybar diesel och förnybart...

Läs mer

Flyglinje Ronneby-Frankfurt allt närmre


De senaste åren har Blekinges kommuner, Länsstyrelsen Blekinge och Region...

Läs mer


SAS och Apollo förnyar samarbetsavtal

SAS och Apollo förlänger sitt samarbete för sommar- och vintersäsongen 2020....

Läs mer
Motortest av RM12, motorn till JAS 39 Gripen C/D.

Positivt besked om tekniskt stöd och underhåll för motorn till Gripen E

GKN Aerospace i Trollhättan fick på onsdagen beskedet att Försvarets Materielverk...

Läs mer


Mest lästa


Pacetell

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)infrasverige.se
Annonsering
annons(at)infrasverige.se