Zpark: Nyttja gröna bidrag för elfordonsladdning – En hållbar investering för företag och föreningar


2024-02-12

<span>Zpark Duo T-serie. </span>
Bild:Mats Engfors
Zpark Duo T-serie. 

Zpark Energy Systems, en framstående aktör inom energisystem och laddinfrastruktur, uppmanar företag, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar att omfamna grön teknik genom att dra nytta av Ladda Bilen-bidraget från Naturvårdsverket och Grönt Teknikavdrag från Skatteverket.

Senast 1 januari 2025 måste fastighetsägare med fastigheter som inte är bostäder och har minst 20 parkeringsplatser uppfylla boverkets nya krav på elbilsladdning. Dessa krav innebär att det måste finnas minst en laddningspunkt för elfordon på plats. För de som är intresserade av att göra mer än att uppfylla kraven så finns det möjlighet att söka bidrag för att täcka delar av installationskostnaderna. Läs mer här.

Företag, bostadsrättsföreningar och samhälligheter
Ladda Bilen-bidraget erbjuder företag, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar möjligheten att installera laddstationer för elfordon avsedda för boende eller anställda. Bidraget täcker upp till 50% av kostnaderna, med ett maxbelopp på 15 000 kronor per laddpunkt. Läs mer här.

Klimatklivet, Investeringsstöd till publika laddstationer
Investeringsstöd för publika laddstationer söks via Klimatklivet. Det går att få upp till 50% av investeringskostnaden i stöd. Läs mer här.

Organisationer, kommuner och stiftelser
Organisationer, kommuner och stiftelser kan söka bidrag för att installera elbilsladdare som används av anställda. Bidraget ges som ett engångsbelopp med högst 50% av de bidragsberättigade kostnaderna, högst 15 000 kronor per laddningspunkt. Läs mer här.

Privatpersoner, grön teknik avdrag
Grön teknik, även känt som grönt avdrag, erbjuder privatpersoner möjligheten att investera i hållbara laddningslösningar som laddboxar. Detta skatteavdrag täcker upp till 50% av arbetskostnaden vid installation av laddinfrastruktur och sparar upp till 15 000 kronor, vilket utgör en betydande ekonomisk fördel för dem som strävar efter en hållbar framtid. Läs mer här.

Räkna ut din skatt här.

Zpark Duo - Lönsamma investeringar i grön teknik
Zpark Duo M-serien och T-serien från Zpark Energy Systems erbjuder avancerad och pålitlig laddteknik. Dessa enheter möjliggör smidig laddning och uppvärmning i ett. Företag och bostadsrättsföreningar kan dra nytta av gröna bidrag genom att investera i Zpark Duo, skapandes en ekonomiskt fördelaktig affär och främjar samtidigt en hållbar framtid.


Källa: Tech Invest North Group