Jernhusen valde Grontmij


2015-08-20

Bild:Grontmij

Jernhusen som äger, förvaltar och utvecklar bland annat stationer, depåområden och kombiterminaler i det svenska järnvägsnätet har valt Grontmij som leverantörer av teknikkonsulttjänster. Det är första gången Grontmij fått ramavtal med Jernhusen.

Jernhusen har i en stor upphandling valt leverantörer av konsulttjänster de närmaste åren. Grontmij har fått avtal inom ett stort antal teknikområden. (Se nedan)

– Det är ett viktigt avtal för oss eftersom det berör det som vi är duktigast på, nämligen att utforma infrastrukturen i samspel med tillhörande byggnader, säger Christian Ljungdahl, divisionschef på Grontmij.

– Vi värdesätter framför allt att Jernhusen valt ut oss på grund av vår bredd och vilja att utforma lösningar i nära samarbete med våra kunder.

Avtalet börjar gälla under hösten 2015.

Fakta:
Ramavtalet omfattar teknikområdena projektledning, projekteringsledning, byggledning, BAS-P/BAS-U, kontrollansvarig PBL, kalkylator, installationssamordning, Cad-samordning, entreprenadbesiktning, byggnadskonstruktion, el-tele-data, ventilation, värme/sanitet, styr och regler, brand och risk, arkitektur, landskapsarkitektur, miljö, energi, mark, VA, gata, väg, trafik, mätteknik, geoteknik, lantmäteri, belysning, tillgänglighet, anläggningsunderhåll, järnväg/BEST

Källa: Grontmij