Future Transport Award kan vinnas av Eskilstuna


2015-10-05

Bild:Edis Potori

- Vi är glada att Eskilstuna kommun är nominerad till priset Future Transport Award. Eskilstuna Logistiks kompetens inom järnvägsområdet och satsning på att utveckla hållbara järnvägstransporter för gods är en starkt bidragande orsak till nomineringen, säger Tommy Spångberg, Eskilstuna Logistik.

Eskilstuna kommun är en av tre finalister till utmärkelsen Public Transport i Future Transport Award för att ha tagit ett helhetsgrepp för resande i Mälardalsregionen som ska driva och utveckla person- och godstransporter på järnvägen. En positiv och hållbar utveckling som gynnar både näringsliv och samhälle.

I juryns motivering till finalplatsen i kategorin Public Transport i Future Transport Award anges att Eskilstuna kommun är utsedd till finalist för att ha tagit ett helhetsgrepp för resande i Mälardalsregionen där Eskilstunas järnvägskompetens stärks och kommer att ge alla partners i regionen ännu bättre möjligheter att driva och utveckla person- och godstransporter på järnväg. En positiv och hållbar utveckling som gynnar både näringsliv och samhälle.

Syftet med Future Transport Award är att lyfta fram goda exempel och föredömen som har tagit fram effektiva, miljöriktiga och ekonomiskt fördelaktiga trafikslagsöverskridande transportlösningar för personresor och godstransporter. Juryn bedömer de nominerade med hänsyn tagen till miljöanpassning, ekonomisk hållbarhet och kvalitet. Strävan från beslutsfattares och branschens håll att öka antalet kollektiva resor uppnås inte genom en enskild idé eller ett specifikt trafikslag. En helhetssyn gällande tillgänglighet, flexibilitet och varje trafikslags unika möjligheter måste få råda. Detta kombinerat med hänsyn tagen till lönsamhet, kvalitet och miljö är basen i kriterierna för kategorin Public Transport.

I samband med mässan Nordic Rail/Future Transport som äger rum på Elmia i Jönköping den 6-8 oktober delas i år priset Future Transport Award ut i de tre kategorierna Intermodal Goods, Public Transport och Road Security. Prisutdelningen avseende kategorin Public Transport äger den 7 oktober klockan 19.00. Finalisterna kommer att presentera sina innovativa lösningar vid ett seminarium på mässan.

Priset delas ut av Elmia Nordic Rail/Future Transport och branschtidningarna Transport & Logistik Idag, Resforum och Trafikforum. Juryn består av Anders Karlsson, chefredaktör Transport & Logistik som är juryordförande och av Jörgen Nyström, projektledare och mässgeneralen för Elmia Nordic Rail/Future Transport.

Källa: Eskilstuna Logistik