Svenska staten väljer Lufthansa för utrikesflyg till Nordamerika och Europa


2016-09-26

Bild: Fotograf: Lufthansa

Lufthansa och flygbolagen i Lufthansa-gruppen har i en statlig upphandling återigen blivit utvalda att flyga statligt anställda på tjänsteuppdrag till Nordamerika och Europa. 

”Svenska staten är en av Lufthansas största kunder och vi är väldigt stolta över att återigen få förtroendet att flyga landets tjänstemän och politiker över Atlanten och inom Europa. Tack vare vår långsiktiga satsning på högkvalitativa hubbar, nya bränslesnåla plan och många avgångar kan vi möta de höga krav som svenska staten ställer på sina flygbolag i en allt mer globaliserad värld”, säger Gabriel Leupold, Nordenchef för Lufthansa.

I avtalet ingår alla statliga myndigheter, högskolor och universitet som flyger utrikes från Stockholm, Göteborg, Linköping och Köpenhamn. Internationella långdistansflyg trafikeras bland annat av energieffektiva A380 samt Boeing 747-8i. För europeiska kortdistansflyg var Lufthansa tidigare i år först i världen med att introducera Airbus A320neo, som har nästan 50 procent lägre bullernivåer samt 15 procent lägre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp än sin föregångare.

Avtalet, som förhandlades av Kammarkollegiet för svenska statens räkning, träder i kraft den första oktober 2016 och är giltigt i två år. Det inkluderar också ett stort antal utvalda destinationer i Afrika, Asien, Australien och Sydamerika. I höstas fick Lufthansa utmärkelsen ”Europas ledande flygbolag” i tävlingen World Travel Awards. Det är också det enda europeiska flygbolaget bland världens tio bästa enligt organisationen Skytrax.


Källa: Lufthansa