Skanska uppgraderar järnvägsnät i södra England för GBP 165M, cirka 1,9 miljarder kronor


2016-11-15

Skanska
Skanska

Skanska har, i samarbete med Aecom, Colas Rail och Mott MacDonald, tecknat avtal med Network Rail om att designa och bygga Waterloo and South West Upgrade på South West Trains järnvägsnät i södra England. Det totala kontraktsvärdet är GBP 453M. Skanska kommer inkludera sin del av kontraktet, värd GBP 165M, cirka 1,9 miljarder kronor, i orderingången för Skanska UK i det fjärde kvartalet 2016.

Projektet omfattar design och konstruktion för att åter ta Waterloo International Terminal i bruk, plattformsmodifieringar vid Waterloo station, förbättringar av andra stationer längs sträckan samt järnvägssystem.

Wessex Route är en del av järnvägsnätet South Western, som ansluter terminalen på Waterloo station – en av Storbritanniens mest trafikerade stationer – med sydkusten, vilket kommer att bidra till bättre förbindelser för miljontals passagerare.

Med fokus på innovation, hållbarhet och samarbete har konsortiet, tillsammans med Network Rail, samlat internationell expertis för att leverera en förbättrad järnväg som kommer att öka kapaciteten med 30 procent och stärka järnvägsnätet inför framtiden.

Arbetet påbörjades i november och projektet kommer att vara slutfört i april 2019.

Skanska UK har cirka 5 500 medarbetare och intäkterna 2015 uppgick till cirka 18 miljarder kronor. Bolaget är verksamt inom husbyggnad, anläggningsarbeten, distributionsnät samt fastighetsunderhåll och kommersiell utveckling.

Källa: Skanska