ABB snabbladdar elbilar vid Lidls butiker


2016-11-25

Lidl tänker bli Sveriges mest hållbara butikskedja och satsar på laddning av elfordon med hjälp av ABB:s snabbladare.
Lidl tänker bli Sveriges mest hållbara butikskedja och satsar på laddning av elfordon med hjälp av ABB:s snabbladare.

2016-11-24 – När Lidl inför snabbladdare vid sina butiker används laddteknik från ABB. Placeringen av snabbladdare visar vägen för framtidens förenklade användning av förnybara energikällor. 

På torsdagen invigde Göteborgs miljö- och stadsutvecklingskommunalråd Ulf Kamne den nya laddstolpsanläggningen på Lidls butik i Västra Frölunda i Göteborg. Lidls kunder kan nu ladda sina elbilar och elcyklar gratis när de handlar.

”Lidls satsning blir ett fantastiskt tillskott till infrastrukturen för elbilar. Butiker som vill att kunder ska kunna köra till deras butiker även i framtiden gör nog klokt i att hänga med på utbyggnaden redan nu”, säger Henrik Holmér, ansvarig för försäljning av snabbladdare på ABB.

ABB står nu redo att installera fler snabbladdare i Sverige. DC-tekniken som används kan ladda ett bilbatteri på 20-30 minuter, något som förväntas accelerera satsningen på laddinfrastruktur i samhället. Ordern från Lidl visar också för andra, liknande kedjor, att det stora genombrottet för elbilar är nära.

”Lidl växer i Sverige och vi ser hur allt fler kunder vill göra ekonomiska och miljömässigt smarta val. Detta är ett av flera steg vi tar för att utveckla våra hållbara livsmedelsbutiker och i förlängningen bidra till hållbara stadsmiljöer”, säger Johan Augustsson, Lidls fastighetsdirektör.

ABB har redan levererat över 5 000 snabbladdare runt om i världen. Omkring 120 av dem finns i Sverige, och lika många är på väg ut.

ABB:s snabbladdare


Källa: ABB