UNICEF och Norwegian utvidgar samarbetet


2017-02-03

Medarbetare från Norwegian och UNICEF redo att hjälpa utsatta barn till en bättre framtid
Medarbetare från Norwegian och UNICEF redo att hjälpa utsatta barn till en bättre framtid

Under tio års tid har UNICEF Norge och Norwegian haft ett nära samarbete i syfte att hjälpa utsatta barn över hela världen. Nu utvidgas avtalet till att även omfatta UNICEF i Sverige, Danmark och USA. Det innebär fler kampanjer och möjliggör att ännu fler Norwegianmedarbetare kan vara med och bidra.

–I takt med att Norwegians internationella expansion fortsätter är det naturligt att vårt samarbete med UNICEF utvidgas till att omfatta fler länder. Det här är även ett fint sätt att markera tio år med bra samarbete mellan Norwegian och UNICEF Norge, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians signaturpartnerskap med UNICEF innebär att genom gemensamma aktiviteter och insamlingskampanjer hjälpa utsatta barn. I flera år har Norwegian och UNICEF flugit ned ett fullastat plan med skolmaterial och nödhjälp till krigs- och konfliktdrabbade områden, bland annat till Za'atari som är världens näst största flyktingläger och till Centralafrikanska republiken. Norwegian har även en donationsfunktion på webbplatsen där man kan skänka pengar till UNICEF i samband med köp av flygbiljett. Norwegians passagerare har sedan 2015 skänkt över nio miljoner kronor till UNICEF:s arbete för barn genom den här funktionen. Vidare ger de anställda på Norwegian sin årliga julklapp till UNICEFs viktiga arbete.

–Under de tio år vi har samarbetat har vi haft många spännande kampanjer som har bidragit till att skapa en bättre framtid för barn i hela världen. Vi är väldigt glada över att utvidga samarbetet med Norwegian så att vi kan hjälpa ännu fler barn, säger Camilla Viken, generalsekreterare för UNICEF Norge.

Källa: Norwegian