WSP rekryterar specialist inom geoteknik


2017-05-19

Bild:WSP

WSP har rekryterat Fredrik Clifford som seniorkonsult och specialist inom geoteknik på WSP Samhällsbyggnad. Han har över 25 års yrkeserfarenhet av såväl praktiska som avancerat tekniska lösningar för geotekniska problemställningar i komplexa miljöer.

Som konsult på WSP ska Fredrik bidra med sin kompetens och erfarenhet i geotekniskt komplexa projekt och geoverksamheten. Han ska även fungera som teknikstöd och kontaktyta regionalt, nationellt och vid behov internationellt.

- Jag valde WSP därför att det är ett företag med ett gott rykte och med möjligheter att få arbeta med spännande projekt både inom och utanför Sverige. Även de värderingar som WSP står för var ett tungt vägande skäl för mig, säger Fredrik.

Fredrik kommer närmast från Sweco, där han var specialist inom geoteknik och grundläggning. Han har arbetet både strategiskt med affärs- och teknikstöd i tidiga skeden och praktiskt med produktionsstöd i pågående jobb. Han har erfarenhet från många stora projekt bland annat Norra Tornen i Hagastaden i Stockholm, tunnelbanan till Nacka, Ostlänken och Västlänken.

Fredrik tillträdde sin tjänst på WSP den 8 maj och är placerad på WSP i Västerås.

Källa: WSP