Nybron i Eksilstuna stängs nattetid för vägarbete


2017-06-13

Bild:Eskilstuna kommun

Mellan klockan 22.00 och 06.00, måndag till fredag den här veckan, kommer Nybron i Eskilstuna vara avstängd för biltrafik. Anledningen är ett arbete med att ta bort stensättningarna vid övergångsställena.

Med tiden har det skapats ojämnheter i de stensättningar som finns vid övergångsställena vid Nybron. Ojämnheterna har minskat komforten för framförallt bussresenärer.

Därför tas nu stenarna bort och ersätts med asfalt.

Arbete kommer ske nattetid, mellan klockan 22.00 och 06.00, under perioden 12 till 16 juni.

Under tiden arbetet pågår kommer området vara avstängt för motorfordon. Gångare och cyklister kommer att kunna ta sig över bron som vanligt.

Arbetet sker nattetid för att trafiken ska påverkas så lite som möjligt. Samtidigt kan vissa arbetsmoment vara störande vad gäller ljus och ljud från arbetsfordon. Eskilstuna kommun ber om förståelse för detta.

De motorfordon som behöver ta sig in till centrum hänvisas under den aktuella perioden till överfarten vid Rådhusbron. Se kartan.

Från måndag 3 juli till fredag 7 juli fortsätter beläggningsarbetet på Nybron och en del av Västergatan, sträckan mellan Strandgatan och Gränsgatan. Arbetet kommer då att ske mellan klockan 06.00 och 22.00. Skyltning på plats visar alternativ väg.

Källa: Eskilstuna kommun