Norwegian lanserar ny direktlinje mellan Helsingfors och Marrakech


2017-06-22

Norwegian Boeing 737-800
Bild:David Peacock
Norwegian Boeing 737-800

Norwegians internationella expansion fortsätter med nya linjer och fler avgångar till populära destinationer. Med start i november börjar Norwegian flyga direkt till Marrakech från Helsingfors.


Från och med första november kan solsugna resenärer flyga direkt till Marrakech från Helsingfors-Vanda flygplats. Den livliga staden i Marocko är kulturellt och historiskt intressant men är även känd för sina många caféer, restauranger och marknader.

– Det finns ett stort intresse bland finska resenärer att resa till varmare breddgrader och därför är vi glada över att kunna erbjuda ytterligare en destination direkt från Helsingfors och därmed erbjuda ännu fler valmöjligheter. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord till den nya destinationen Marrakech i våra moderna, bekväma och mer miljövänliga plan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Om den nya linjen
Sträckan mellan Helsingfors (HEL) och Marrakech (RAK) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start första november i år. Pris från 79 EUR per enkel resa.

Norwegian erbjuder över 40 linjer direkt från Helsingfors. Med goda förbindelser via Skandinavien och London Gatwick har finska resenärer tillgång till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien.

Norwegian är idag det sjätte största lågprisbolaget i världen som erbjuder över 500 linjer. Förnyelse av Norwegians flygplansflotta fortsätter under 2017 med leverans av nio Boeing 787-9 Dreamliner, 17 Boeing 737-800 och sex Boeing 737 MAX. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Källa: Norwegian