Helhetslösning till Rindö hamn


2017-10-04

Bild:Peter Ericsson

Weland har levererat en helhetslösning bestående av bland annat plattform, spiraltrappa och trappor till Rindö hamn i Vaxholm. Rindö hamn är en marin övningsplats där olika kurser hålls i sjö- och brandsäkerhet.

Fokus i projektet var att skapa en säker och underhållsfri plattform som skulle användas vid övningar av evakuering.

- Projektet innebar att vi fick använda flera produkter från vårt stora produktutbud och flera av våra kompetenser, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig på Weland.

Flera produkter

Till Rindö hamn har Weland levererat en spiraltrappa med skyddsbur, plattform, raka trappor samt räcken.Weland var med i projektet från projekteringsstadiet till slutförande. Spiraltrappan som valdes är en varmförzinkad stålkonstruktion tillsammans med tillhörande ståltrappor.

- Vi har levererat en produkt med lång hållbarhet och hög hållfasthet. Den kräver minimalt med underhåll, säger Mattias Andersson.

Snabb utrymning och korta leveranstider

Welands spiraltrappor är bekväma att gå i så att utrymningen sker snabbt. Även räddning med bår fungerar i spiraltrappor med större radie. Welands spiraltrappor för utrymning och industri har kort leveranstid under förutsättning att standardkomponenter används.



Källa: Welands