Tågtrafiken på Kristianstad C påverkas av banarbete


2017-11-14

Från och med måndag utför Trafikverket banarbete vid Kristianstad C. Mellan den 20 november och 3 december ställs därför tågen in mellan Önnestad och Kristianstad. All tågtrafik ersätts med buss.

- Vi gör allt vad vi kan för att våra resenärer ska påverkas så lite som möjligt av banarbetet. Första veckan kommer vi att ha tågvärdar på plats på Kristianstad C, så att alla som reser hittar rätt, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Så här påverkas din tågresa:

För resa till Kristianstad via Hässleholm
Alla tåg ersätts med buss mellan Önnestad och Kristianstad. Reser du på sträckan Malmö - Lund - Hässleholm - Kristianstad eller mellan Helsingborg - Hässleholm - Kristianstad, byter du från tåg till buss i Önnestad.

Pågatågen mellan Kristianstad - Bromölla - Karlshamn är inställda
Res istället med Öresundståg mellan Kristianstad - Karlskrona. De tågen gör ett extra uppehåll i Fjälkinge.

För resa med ordinarie busstrafik
För resor mellan Malmö - Kristianstad och Lund - Kristianstad, kan du även resa med SkåneExpressen 1 och 2.

- Det kommer att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Vissa avgångstider har ändrats. Därför är det viktigt att söka sin resa i Skånetrafikens app eller på vår hemsida, avslutar Mats Ohlsson.

Bakgrund
Den 20 november - 3 december bygger Trafikverket 900 meter dubbelspår i anslutning till Kristianstads bangård. Arbetet ska öka järnvägens flexibilitet och minska risken för följdförseningar. Av säkerhetsskäl stängs järnvägen av under de dagar som arbetet pågår. Den 25-27 november byter Trafikverket även kontaktledningar mellan Hässleholm och Lund. Tåg ersätts med buss.



Källa: Skånetrafiken