Telia och Ecofleet samarbetar för att mäta utsläppen för en grönare fordonsflotta


2017-11-23

Bild:Telia

Ecofleet ska använda Telia Sense för att koppla upp kundernas fordonsflottor och mäta utsläpp. Ambitionen är att göra Ecofleets lösning ännu mer miljövänlig.


Telia Sense är en molnbaserad lösning för den uppkopplade bilen. En app och en liten hårdvara ger bilägare tillgång till smarta tjänster. Det blir inte bara enklare att ha koll på bilen, bilägarna får dessutom tillgång till verkstadstjänster, besiktning, vägassistans, försäkring- och parkeringstjänster från olika partnerföretag.

Ecofleet är först att ansluta sig till företagsplattformen för Telia Sense. Utsläppsdata samlas in i realtid från fordonen och efter varje resa skickar Telia Sense informationen till Ecofleet vilket gör att Ecofleet kan sammanställa utsläpprapporter till sina företagskunder. Företagen får på ett enkelt sätt koll på utsläpp, kostnader och annan information om fordonen.

– Ambitionen är att göra den molnbaserade vagnparkslösning som vi erbjuder våra kunder ännu grönare och mer miljövänlig. Utsläppsdata är startpunkten för att ge våra kunder kunskap om vad och var man kan göra förbättringar för att minska koldioxidutsläpp och bränslekostnader, säger Stig Lyngsie, COO & medgrundare, Ecofleet. Telia Sense passar vår lösning som hand i handsken eftersom den är enkel att installera och det är lätt att komma igång. Vi kan också utnyttja andra funktioner i Sense, som wifi i bilen, notifieringar och felmeddelanden.

–Vi är jätteglada att Ecofleet har valt Telia Sense i ett så viktigt syfte att använda data för att optimera körbeteende och därmed minska miljöpåverkan. Det är verkligen när teknik är som bäst. Det här är ett klockrent exempel på vår målsättning att skapa nya och fantastiska ekosystem runt sakernas internet och samtidigt göra något bra för människor, företag och samhället i stort, säger Karin Rehbinder, ansvarig för Telia Sense företag.

Om Ecofleet: Ecofleet är ett internationellt softwarehus som specialiserar sig på GPS-baserade tjänster för styrning av vagnpark- och uppdragshantering. Vårt fokus ligger på att optimera våra kunders vagnparker samt arbetsflöden, för att hjälpa våra kunder att minska kostnader och öka intäkter. Ecofleet är en av de ledande leverantörerna av telematik i Skandinavien, Baltikum och Öst Europa, med närvaro i över 20 länder med 70 000+ körande enheter.




Källa: Telia