MTR Express servicevärdar bakom innovativt samarbete med Musikhjälpen


2017-12-07

Servicevärdarna på MTR Express ligger bakom idén att starta en insamling till Musikhjälpen.
Bild:MTR Express
Servicevärdarna på MTR Express ligger bakom idén att starta en insamling till Musikhjälpen.

Som första tågbolag i Sverige erbjuder MTR Express sina kunder möjligheten att skänka ett bidrag till Musikhjälpen direkt vid biljettköp och i caféet ombord. Initiativet kommer från MTR Express servicevärdar och blir verklighet mellan 11-17 december.

– MTR Express är väldigt glada över att kunna stödja Musikhjälpen på detta sätt. Vi hoppas såklart att många av våra kunder väljer att ge ett bidrag, antingen när de bokar sin biljett på mtr.se eller i vårt café, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

MTR Express har kört snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg sedan mars 2015 och detta är första året som företaget deltar i Musikhjälpen. 100% av donationerna går till ändamålet. Idén att starta insamlingen kommer från företagets servicevärdar som arbetar ombord på tågen, och de har också tagit fram upplägget.

– Jag är otroligt tacksam över att ha så kreativa kollegor som kom på denna kanonidé! Vi hoppas att många resenärer vill bidra till Musikhjälpens viktiga insamling och att initiativet ska leda till många bra samtal mellan våra medarbetare och kunderna, säger Peder Osterkamp.

Årets upplaga av Musikhjälpen går av stapeln i Umeå där årets tre programledare Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén kommer vara instängda i buren från den 11 till den 17 december. Årets tema är kampen mot barnsexhandel.



Källa: MTR