Spolning av vattenledningar i Hemmeslöv, etapp två


2018-01-11

Under perioden 15 januari - 18 januari utför Pollex spolning av vattenledningar i Hemmeslöv på uppdrag av NSVA. Spolningen utförs med luft och vatten mellan klockan 9-19 på måndagen och mellan klockan 8-18 på tisdagen, onsdagen och torsdagen.

Spolningen, som är ett planerat underhållsarbete, genomförs etappvis. Se NSVAs webb för aktuella spolningsområden. Berörda fastigheter kommer att få information i brevlådan (i form av informationslapp) en till två dagar innan arbetet inleds.

På grund av risk för missfärgat vatten samt luft i ledningarna krävs det att alla kranar hålls stängda i berörda fastigheter under tiden arbetet pågår. Det kan även bli dåligt tryck och eventuellt inget vatten alls.

– Missfärgningar i vattnet är ofarligt och spolas bort när du öppnar kranen. Om vatten används samtidigt som spolning pågår finns det risk för att luft dras in i fastigheternas vattenledningar. Det är viktigt att inga disk- och tvättmaskiner används under spolningen för de kan ta skada. Spola inte heller i toaletten på vanligt sätt. Spola istället genom att hälla upptappat vatten i toastolen, till exempel från en hink. Vi ber om överseende för de eventuella problem som detta orsakar, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör vid NSVA.

NSVA ber berörda att tappa upp vatten för eget behov innan spolning. Vid speciella behov av vatten, vänligen kontakta NSVA på tel 010-490 97 00.

När spolningen av vattenledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i dina ledningar. Öppna därför försiktigt kallvattenkranen närmast inkommande vattenledning till din fastighet så att eventuell luft släpps ut. Spola därefter kallvatten i samtliga kranar tills vattnet blir klart igen.

– Det är vanligt att missfärgat vatten blir stående i vattenledningarna inne i fastigheten efter ett VA-arbete eller en vattenavstängning. Detta är ofarligt, säger Dejan Tucakov.



Källa: NSVA