Eltel slutför försäljningen av sin järnvägsverksamhet i Finland


2018-02-01

Eltels försäljningen av sin finska järnvägsverksamhet till Winco Oy, ett helägt dotterbolag till Graniittirakennus Kallio Oy som annonserades den 15 november 2017, har nu slutförts.

Den slutliga köpeskillingen uppgår till ca 8,5 miljoner euro med avdrag för det kassaflöde som genereras från dessa verksamheter under september 2017 – januari 2018. Köpeskillingen kommer att betalas under första kvartalet 2018. Transaktionen beräknas påverka koncernens EBITA positivt med ca 4 miljoner euro under första kvartalet 2018. 0,415 miljoner euro placeras på ett spärrat konto i väntan på en lösning gällande vissa påståenden som gjorts av köparen.

Nettoomsättningen för Eltels finländska järnvägsverksamhet uppgick år 2016 till 28 miljoner euro och sysselsätter för tillfället cirka 120 personer.

I februari 2017 beslutade Eltel att dess strategiska inriktning kommer att vara på koncernens kärnverksamheter inom segmenten Power och Communication på de geografiska marknaderna i Norden, Polen och Tyskland. Eltels järnvägsverksamhet klassificeras som icke-kärnverksamhet och omfattar endast de nordiska länderna.

Eltel har tidigare idag annonserat avyttringen av Eltels järnvägsverksamhet i Danmark till Strukton Rail A/S. Avyttringsprocessen för Eltels järnvägsverksamheter i Sverige och Norge pågår fortfarande.




Källa: Eltel