Massor av lediga jobb på Arlanda


2018-02-09

Årets rekryteringsmässa på Arlanda lockar uppemot 20 företag som letar personal till våren och sommaren. Den hålls i år på Clarion Hotel den 16 februari klockan 10-15. Här finns klassiska flygjobb som kabinpersonal, check in agent, speditör, ramparbetare och flygplatskontrollanter, men även inom hotell, restaurang, butik och annan service.

- Många företag är mitt uppe i sina sommarrekryteringar och ser mässan som ett bra forum för att träffa och rekrytera nya medarbetare, förklarar Håkan Järlsäter på Arbetsförmedlingen Luftfart, som anordnar mässan.

Arlandas upptagningsområde omfattar i första hand Stockholms- och Uppsala län, då en stötesten är att kunna ta sig till flygplatsen med kort varsel och under alla tider på dygnet. Andra generella krav och önskemål är svenska och engelska samt att klara ett utdrag ur belastningsregistret eftersom flygplatsen till stora delar är en säkerhetsklassad zon.

Ifjol besöktes mässan av ungefär 1 300 personer och årets tillströmning väntas bli lika stor.

- Vi ser fram emot en trevlig och välbesökt mässa där arbetsgivare och arbetssökande får ett första intryck av varandra, säger Håkan Järlsäter och tillägger att några av utställarna kommer att hålla seminarier i anslutning till mässan.

Mässan anordnas av Arbetsförmedlingen Luftfart som i sin egen monter att informerar om vad som generellt krävs för att arbeta på en flygplats och vilka möjligheter som finns.


Källa: Arbetsförmedlingen