Motorbranschen behöver kvinnliga förebilder - Teamet Lipstick Racing!


2018-02-13

Hanna Rennergård och team-ansvariga Jenny Lidén inspekterar bygget av rallybilen.
Bild:Yrkesplugget
Hanna Rennergård och team-ansvariga Jenny Lidén inspekterar bygget av rallybilen.

Gymnasieskolan Yrkesplugget går in som sponsor till nystartade teamet Lipstick Racing. Racing teamet består av fyra skickliga tjejer som tävlar i Nordic six hour cup, Sveriges äldsta Endurance racing serie. Yrkesplugget har i över tio år utbildat såväl kvinnliga som manliga bilmekaniker / personbilstekniker. Med denna satsning vill Yrkesplugget hjälpa till att uppmärksamma tjejers insatser inom motorsporten, och samtidigt jobba för att intresset bland tjejer ökar än mer för utbildningen personbilsteknik på fordonsprogrammet.

Yrkesplugget sponsrar racingteamet Lipstick Racing säsongen 2018. Det är ett amatörlag bestående av Jenny Lidén, Hanna Rennergård, Eeva Leppänen & Suza Hirlinger och som tidigare har tävlat individuellt i olika uthållighetstävlingar. Nu går de samman med förenade krafter för att ta sig an NSHC-serien och visa sina färdigheter som ett lag. Just nu bygger tjejerna bil för fullt för att blir klara i tid.
 
 "Just samarbete med Yrkesplugget känns jätteroligt och vi hoppas på fler tjejer inom både motorsporten och bilyrkena. Motorsporten är fantastisk, här tävlar vi utan handicap mot killarna och ålder har ingen betydelse. I vårt team det tjugo år mellan yngsta och äldsta." Säger teamchefen Jenny Lidén.
 
Yrkesplugget har under lång tid jobbat med att attrahera tjejer till att söka fordonsprogrammet. Olika insatser och aktiviteter har genomförts under åren och då oftast tillsammans med partners som Din Bil, Bavaria & Bila för att nämna några. 
 
"Skall den stora efterfrågan på personal som råder inom dessa branscher klaras, måste vi hitta fler som är intresserade att utbilda sig. Då känns det naturligt att öka insatserna vad gäller rekrytering av tjejer, som idag är för få i branschen. Att sponsra ett team som Lipstick Racing känns i detta sammanhang helt rätt" säger Börje Lundén marknadschef på Yrkesplugget.
 
"Samarbetet bygger på att Lipstick Racing får ersättning och i gentjänst är med på Öppna Hus på våra skolor samt att våra elever får chansen att skruva bil, under tävlingarna. För att skapa än större påverkan, dvs att få tjejer att få upp ögonen för branschen och våra utbildningar kommer vi göra vårt bästa att uppmärksamma samarbetet med Lipstick Racing teamet på flera olika sätt." Avslutar Börje Lundén. 



Källa: Yrkesplugget