Ny flyglinje mellan Malmö och Helsingfors med flygbolaget BRA


2018-02-15

Helsingfors kommer att nås från Malmö sex gånger i veckan med start i mitten av april.
Bild:Swedavia Airports
Helsingfors kommer att nås från Malmö sex gånger i veckan med start i mitten av april.

I samarbete med Finnair lanserar nu flygbolaget BRA en direktlinje mellan Malmö Airport och Helsingfors Vantaa Airport. Flygen avgår alla dagar i veckan, med undantag för lördagar. Första flyget lyfter den 16 april 2018.

Den nya flyglinjen mellan Malmö och Helsingfors erbjuder regionen sex avgångar i veckan till den finska huvudstaden, som blivit till en stor sommardestination. Helsingfors lockar turister från hela världen och erbjuder allt från ett rikt kulturliv och trendiga restauranger till bastubad. Den nya direktlinjen är ett samarbete mellan BRA och Finnair och blir därmed bokningsbar via båda flygbolagen.

- Jag är glad att kunna erbjuda våra resenärer en direktlinje till Helsingfors. Vi har en stadig tillväxt av resenärer och destinationer och nu kan vi addera både Helsingfors och många nya spännande destinationer vidare ut i världen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

- Den nya Helsingforslinjen blir via Malmö Airport den snabbaste, smidigaste och enklaste vägen mellan Skåne, Asien och Östeuropa. Den öppnar upp för spännande möjligheter både för näringsliv och turism direkt till Skåne från Finland och Asien säger, Pernilla Lyberg, Regionchef i Malmö för flygbolaget BRA.

Den nya flyglinjen mellan Malmö och Helsingfors flygs på 1 timme och 45 minuter och trafikeras av flygbolaget BRAs Avro RJ, jetflyg med plats för 112 passagerare.



Källa: Swedavia Airports