Nattåget som kör morgondagens författare


2018-02-20

Bild:SJ

I samarbete med Sveriges största litteraturfestival Littfest arrangerar SJ nu Författartåget, för andra året i rad. En nattågsresa från Göteborg till Umeå, där resenärerna tävlar med sin kreativitet och förmåga att skriva.

Under den 12 timmar långa nattågsresan med Författartåget har alla resenärer ombord möjlighet att delta i författartävlingen. En tävling som inleds strax efter resans avgång och avslutas i samband med ankomsten till Umeå.

– Med Författartåget kombineras tågets avkopplande miljö, tillsammans med resenärernas kreativitet och skrivförmåga, något vi redan i fjol genomförde med lyckat resultat. Nu är det återigen dags, och därför hoppas vi så klart att fler resenärer tar möjligheten och deltar, säger Jan Kyrk, Affärschef vid SJ.

Resan med Författartåget pågår mellan den 15 - 16 mars och avslutas med att en jury tar emot de tävlandes bidrag i samband med ankomsten till Umeå.

– Att vara en del av Författartåget är enormt positivt. Inte bara för oss arrangörer, utan också kanske främst för litteraturen och naturen, säger Patrik Tornéus, en av koordinatorerna för Littfest.



Källa: SJ