Strukton Rail siktar på fossilfritt 2030


2018-05-02

Bild: Strukton Rail

Minskade koldioxidutsläpp, nolltolerans mot korruption och strävan efter jämställdhet och mångfald i en mansdominerad bransch. Det är några av målen som presenteras i Strukton Rails första integrerade års- och hållbarhetsredovisning. Med den nya redovisningsformen ser Strukton nya möjligheter att redogöra för sin verksamhet, och företagets mål och visioner som samhällsaktör.

- Vårt viktigaste uppdrag är att bidra till att järnvägen fungerar. Sveriges järnväg är enormt viktig eftersom den är ett kugghjul i samhällets utveckling. Spårväg, järnväg och tunnelbana är dessutom bland de mest hållbara transportmedlen som finns och det är vi stolta att bidra till. Nu arbetar vi successivt för att även produktionen och övriga delar av vår verksamhet ska blir mer hållbara, säger Strukton Rails VD Robert Röder.

Redovisningen antogs i dagarna av styrelsen och presenteras nu i sin helhet för första gången. I redovisningen framgår bland annat att Strukton:

- Under året har vi påbörjat flera viktiga arbeten för att blir en ännu bättre arbetsgivare, samhällsaktör och leverantör. Vi anser att vi har en nyckelroll i samhällsbygget som vi värnar om och vill bli bättre på. Allt vi lyckas med är våra duktiga medarbetares förtjänst, säger Robert Röder.



Källa: Strukton Rail