Ny batteridriven avloppsrenare


2018-05-08

Bild: Milwaukee

Tidigare i år lanserade Milwaukee® två nya handhållna M18 FUEL™ avloppsrensare. Nu lanseras nästa stora genombrott för professionella avloppsrensare som visar att Milwaukee menar allvar även inom denna bransch! Nya M18 FUEL SWITCH PACKmed separerat trumsystem är den första avloppsrensningslösningen som kombinerar fördelarna hos tvådelade maskiner och trumbaserade maskiner för att skapa en mångsidig och portabel maskin.

 

Denna unika nya lösning är lätt att transportera tack vare en integrerad ryggsäcksdel, gör det enkelt för användaren att byta och sammankoppla trummor och ger maximal kraft för rensning upp till 30 meter ner i avloppsröret.

”Den största utmaningen när det gäller avloppsrensning är helt enkelt att få maskinen på plats och hantera avloppsslammet. Idag finns det ingen maskin som uppfyller dessa behov. Maskiner med trumenhet har bättre smutshantering tack vare att kabeln hålls inne i trumman och tvådelade maskiner har lägre vikt eftersom kabeln hålls separerad från maskinen, men ingen av varianterna tillgodoser användarnas samtliga behov”, säger Tobias Jönsson, Product Manager för Milwaukee Tool i Norden.

”Vår fristående M18 FUEL avloppsrensare är den första lösningen på marknaden som tacklar denna grundläggande problematik. Maskinens modulära konstruktion med ryggsäckssele gör den enkel att transportera och den helkapslade trumman är det bästa alternativet för att hantera smutsen. Detta innebär produktivitet på en ny nivå för professionella avloppsrensare”, säger Tobias.

Den modulära konstruktionen av M18 FUEL SWITCH PACK har en ryggsäckssele för enkel transport till tak, dränering, krypgrundsutrymmen eller städning. Den verktygsfria trumanslutningen gör det enkelt att byta kabelstorlekar eller sammankoppla ytterligare en trumma för en total kabellängd på upp till 30 meter. SWITCH PACK trummorna är helkapslade för bästa möjliga skydd och smutshantering.

”Inom avloppsrensning har det inte skett någon nämnvärd teknisk utveckling annat än stegvisa förbättringar av befintliga produkter. Genom att kombinera en kolborstfri motor med vårt mest kapabla elektroniksystem och avancerade REDLITHIUM ION™-batterier, underlättar vår fristående avloppsrensare M18 FUEL SWITCH PACK inte bara det allmänna rensningsarbetet – det erbjuder fördelarna hos en batteridriven plattform som är kompatibel med mängder av verktyg som rörmokare redan använder”, säger Tobias.

M18 FUEL™-systemet kombinerar tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE motor, ett REDLITHIUM-ION-batteri och REDLINK PLUS-elektronik. Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar samma effekt som ett nätdrivet system i ett bärbart paket för krävande rensning av avloppsledningar upp till 100 mm i diameter.

REDLINK PLUS-elektronik ger förbättrad kontroll med en integrerad trumbroms som stoppar maskinen inom tre sekunder. En stor halksäker fotpedal säkerställer att användaren alltid har full kontroll, även på våta ytor. Den manövreras enkelt med foten eller knäet.

REDLITHIUM-ION-batteriet räcker till flera arbetspass och erbjuder avloppsrensningsbranschen batteridriven kraft, bärbarhet och säkerhet.

Alla nya M18 FUEL fristående avloppsrensare är kompatibla med M18-serien, som numera omfattar fler än 120 elverktyg.

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 10 mm

(M18 FFSDC10-0)

 

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 13 mm

(M18 FFSDC13-0)

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 16 mm

(M18 FFSDC16-502)






Källa: Milwaukee