Arriva förstärker ledningsgruppen för fortsatt tillväxt


2018-05-11

Arriva Sverige har nu en av branschens starkaste orderböcker. Arriva har det senaste året vunnit flera stora affärer, såsom Pågatågen och Helsingborgs Stadstrafik, och Trafikförvaltningen i Stockholm gav också i april Arriva förlängt förtroende att utföra trafiken i det multimodala mångmiljardkontraktet E20 block 1 till augusti 2024. Nu rekryteras Gustav Nilsson som Commercial Director med ett uppdrag att som medlem av Arrivas ledningsgrupp driva arbetet för fortsatt tillväxt.

Orderboken för operatörer inom kollektivtrafiken brukar beräknas som den totala kvarvarande omsättningen för tecknade trafikavtal dividerat med senaste årets omsättning för operatören. Därigenom erhålls en viktad kvarvarande kontraktstid på kontraktsportföljen. Arriva har idag en kontraktstid om 6,5 år vilket kan jämföras med exempelvis Nobina som enligt senaste årsredovisningen har 3,7 år (viktad utifrån antal bussar).

Under 2018-2020 genomför kollektivtrafikmyndigheterna i Sverige ovanligt många och stora upphandlingar. Med en stark orderbok i ryggen har Arriva goda förutsättningar att fortsätta att växa. Därför väljer nu Arriva att stärka sin ledning genom rekryteringen av Gustav Nilsson som Commercial Director, med ansvar för Arrivas anbudsarbete och för samordningen av vårt erbjudande mot marknaden.

Gustav Nilsson är 42 år och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han är för närvarande Head of Programme Management Office på Ahlsell AB och har tidigare innehaft seniora roller på Boston Consulting Group i Stockholm och L.E.K. Consulting i London.

– Jag är övertygad om att Gustav med sitt engagemang, sin analytiska skärpa och sin struktur på bästa sätt kommer ta sig an uppgiften att ytterligare höja kvaliteten och kapaciteten i vårt anbudsarbete och uppgiften att vidareutveckla vårt erbjudande, säger Johan Åhlander.

Linus Nerman har av personliga skäl valt att i höst lämna rollen som Anbudsdirektör. Linus har förtjänstfullt bidragit till att lyfta kvalitet och konkurrenskraft i Arrivas anbud och han kommer även framöver att ha en central roll i Arrivas anbudsarbete.




Källa: Arriva