Johan Laurell blir ny avfallschef på Uppsala Vatten


2018-05-11

Johan Laurell är ny avfallschef på Uppsala Vatten från och med 28 maj.
Bild: Uppsala Vatten
Johan Laurell är ny avfallschef på Uppsala Vatten från och med 28 maj.

Johan Laurell blir ny avfallschef på Uppsala Vatten och Avfall AB. Han kommer närmast från det statliga forskningsinstitutet RISE där han senast arbetat som marknadschef och affärsutvecklare.

– Utveckling är viktigt för mig. Men i utvecklingsarbete är det också viktigt att inte tappa bort eller kasta ut det som redan fungerar. I min roll som ny avfallschef vill jag ta tillvara på den kompetens som finns och använda den så klokt som möjligt för att utvecklingen ska bli så bra som möjlig, säger Johan Laurell.

Johan Laurell arbetade 2004-2009 som verksamhetsansvarig för Hovgårdens avfallsanläggning och var då bland annat med vid bildandet av Uppsala Vatten som kommunalt bolag 2009. Sedan dess har han arbetat i det statliga forskningsinstitutet RISE med bland annat biogas- och avfallsfrågor.

– Det känns väldigt kul att komma tillbaka till Uppsala Vatten. Bolagets nya ledning har inlett ett väldigt spännande förändringsarbete som jag ser fram emot att vara med och bidra i, säger Johan Laurell.

Uppsala kommun växer i en aldrig tidigare skådat takt. Det planeras för fyrspår till Stockholm, spårvagnar och bostadsbyggande för en befolkning som beräknas passera 300 000 invånare innan 2050.

– Utvecklingen i Uppsala kommun är expansiv och vi har en stor tillväxt. Vi på Uppsala Vatten är en oerhört viktig pusselbit i Uppsala stads utveckling, där en av de viktigaste utgångspunkterna är hållbarhet. Därför är det roligt att få Johan Laurell till oss som kan bidra till bolagets utveckling på området och samtidigt har en gedigen kompetens inom avfall och mycket goda ledaregenskaper, säger Sigrid De Geyter, vd på Uppsala Vatten.

Johan Laurell flyttade till Uppsala från Katrineholm 1996 för att studera och har en civilingenjörsexamen från Uppsala universitet. Han bor i Svartbäcken med sambo, två barn och en katt vid namn Olle.

Johan Laurell kommer att börja sitt arbete på Uppsala Vatten den 28 maj.




Källa: Uppsala Vatten