Optidev gör affär med en av Danmarks största transportörer


2018-06-25

Affären med Danske Fragtmænd, en av landets största nationella transportörer, handlar om hyra och serviceavtal under fem år av drygt 1800 handdatorer som bland annat skall användas av chaufförerna. De nya handdatorerna, Dolphin CT60, ersätter IKON-terminalerna från Psion som används i dag.
– Vi kom i rätt tid, med rätt produkt och till rätt pris. Dessutom gillar Danske Fragtmænd Optidevs erbjudande och sätt att arbeta, säger Kristian Smedegaard, Country Manager för Optidev i Danmark.

Kristian Smedegaard har varit med nästan från start när svenska Optidev öppnade kontor i Danmark förra året.

– Med Honeywells nya Dolphin CT60 kunde vi erbjuda en lösning till rätt pris och med bättre funktioner. Bland annat med stöd för fyra generationer Android, berättar Smedegaard.

Danske Fragtmænd lät några utvalda chaufförer testa handdatorn under ett par veckor. Testet utföll till belåtenhet, men det var bråttom med leveransen.

– Det var viktigt för Danske Fragtmænd att vi kunde leverera ett större antal redan i kvartal ett. Genom vårt goda samarbete med Honeywell löste det sig.

På Optidev ser man med stor tillförsikt på utvecklingen på den nordiska marknaden. Behovet av robusta mobilitetslösningar för insamling av affärskritisk information växer i många branscher. Konceptet som Optidev erbjuder med både hård- och egen mjukvara kopplat till service och support är man relativt ensamma om.

– Vi växer på alla våra marknader. Förutom transportbranschen är blåljus- och säkerhetsbranscherna mycket intressanta i Danmark, avslutar Optidevs vd Fredrik Logenius. 




Källa: Opidev