Nordic Truckcenter och Assistancekåren inleder samarbete - ett journummer för alla DAF ägare


2018-08-06

Med ett och samma jourtelefonnummer i hela landet kan man som DAF ägare vara säker på att alltid få hjälp när det behövs.
Bild: DAF
Med ett och samma jourtelefonnummer i hela landet kan man som DAF ägare vara säker på att alltid få hjälp när det behövs.

Nu får alla DAF-ägare i Sverige ett och samma jourtelefonnummer att ringa om de får problem på vägen, oavsett var i landet man befinner sig och tid på dygnet. Detta tack vare det samarbete som Nordic Truckcenter i dagarna har inlett med Assistancekåren.

Assistancekåren utför sedan många år heltäckande bilassistans dygnet runt: bärgning, starthjälp, låsöppning, jourreparationer och transporter av alla typer av fordon. Nordic Truckcenter har nu skrivit ett samarbetsavtal som innebär att alla DAF-åkare får ett och samma jourtelefonnummer att ringa. Assistancekåren besvarar samtalet, tar emot all information från föraren och kontaktar närmaste DAF-verkstad som rycker ut för att lösa problemet.

– Assistancekåren ägs av 120 enskilda bärgningsföretag och har 157 stationer, från Kiruna i norr till Ystad i söder. De förfogar över 440 specialutrustade bärgningsbilar plus ytterligare ett tjugotal servicebilar över hela landet, vilket säkrar en snabb och seriös service. De har överblick över hela vårt rikstäckande servicenät och ansvarar för att kunden får den hjälp han eller hon behöver, säger Patrik Lundin, servicemarknadschef vid Nordic Truckcenter.

Om problemet skulle vara så omfattande att det inte kan lagas på plats har Assistancekåren med andra ord resurser att fixa bärgning av bilen.

– Vårt fokus på servicemarknaden ligger på att det ska vara tryggt att äga en DAF och våra kunder ska ha hög tillgänglighet till sina fordon. Tack vare det här samarbetet kan alla DAF-åkare vara säkra på att alltid få hjälp om olyckan skulle vara framme.




Källa: Nordic Truckcenter