Sista pusselbiten klar när Ifö Sanitär AB byter namn till Geberit Production AB


2018-08-31

Peter Helgesson VD för Geberit Production AB.
Bild: Geberit
Peter Helgesson VD för Geberit Production AB.

Från och med 31 augusti 2018 kommer Ifö Sanitärs verksamhet i Bromölla och Mörrum att gå under namnet Geberit Production AB. Bolaget är det sista i Geberitkoncernen i Sverige som byter till det gemensamma koncernnamnet.

Ifö Sanitär har tillverkat toalettstolar och tvättställ, sedan 1936. Idag är man den enda svenska fabriken som fortfarande tillverkar sanitetsporslin. Årligen lämnar 440 000 toalettstolar och 350 000 tvättställ fabriken i Bromölla. Adderar man tillverkningen av duschar i fabriken i Mörrum, blir siffran ytterligare 70 000 produkter.

Bland de ca 320 anställda på Ifö Sanitärs fabriker i Bromölla och Mörrum har man redan vant sig vid att vara en del i Geberitkoncernen. Att Ifö Sanitär nu byter namn är mest en formsak som varken påverkar kunder eller medarbetare. Namnskylten på taket på fabriken i Bromölla byttes ut för ett halvår sedan och varumärkesnamnen Ifö och Ido kommer att finnas kvar på produkterna.

I hela Geberitkoncernen, med ett 70-tal bolag runt om i världen, är det bara tre som inte har bytt namn till Geberit än. Ifö Sanitär var det sista i Sverige. 

– Det är viktigt att alla våra bolag har ett gemensamt namn. Inte minst när vi ska attrahera nya medarbetare. Då kan det vara en fördel att visa att man är en stor koncern med allt vad det innebär av karriärs- och utvecklingsmöjligheter, säger Peter Helgesson VD för Geberit Production AB

Det var 2015 som Geberit köpte Sanitec och därmed tog över de nordiska varumärkena Ifö och Ido. Under en tid behöll man de ursprungliga namnen på produktions- och säljavdelningarna, men från och med 1 september heter alltså alla de svenska bolagen Geberit. 



Källa: Geberit