Synergi i Teknologin


2018-09-18

Bild: SSI SCHÄFER

SSI SCHÄFER har tecknat avtal med Premier Farnell och ska bygga en 361 000 kvadrat meter ny anläggning, Leeds Distributions Center. Projektet beräknas vara helt klart och tas i drift sent 2019/ början av 2020. SSI SCHÄFER och Premier Farnell har jobbat under snart två år för att utveckla en lösning som gör det möjligt för Premier Farnell att möta de ökade kraven samtidigt som man tittat på lönsamheten i investeringen.

Lösningen blev Schäfers effektiva Navette Matrix System. Den integreras med vertikala multinivåer och transportörer som sluter samman systemet med hyll- och pallplatser. Lösningen styrs av SSI Schäfers WAMAS® lagerhanteringssystem och processer har utformats för att klara alla krav gällande regler för hantering och lagring. 

– Kontraktet med SSI SCHÄFER är en viktig milstolpe för ett modernt lager hos oss i Premier Farnell-koncernen. Det sätter oss på kartan för framtida tillväxt och vi kan fortsätta vara marknadsledande när det gäller våra leveranser, säger Nick Wilkins, Chief Supply Chain Officer för Premier Farnell.
– Med den här anläggningen kan vi hålla hög kvalitet och leverera ut till våra åtta distributionscenter runt om i världen. Vi är väldigt glada att jobba med SSI SCHÄFER.

– Vi är glada för samarbetet med Premier Farnell. Genom att vi nu levererar en anläggning som förbättrar deras verksamhet så skapas också möjligheten att fortsätta utveckla lösningar tillsammans som möter framtidens krav, säger Jaap Vos, SSI SCHÄFERs VD i Storbritannien.



Källa: SSI SCHÄFER