Automatisk tiltvinkel för Trimbles användare med tiltrotator från Rototilt


2018-11-08

Funktionen, som kallas Automatic Grade Control, innebär att tiltvinkeln anpassas automatiskt efter modellen i grävsystemet och att föraren kan fokusera på höjden och rotationen.
Bild: Rototilt
Funktionen, som kallas Automatic Grade Control, innebär att tiltvinkeln anpassas automatiskt efter modellen i grävsystemet och att föraren kan fokusera på höjden och rotationen.

Nu lanserar grävsystemstillverkaren Trimble en revolutionerande nyhet för sina användare; total integration med Rototilts tiltrotatorsystem. Funktionen, som kallas Automatic Grade Control, innebär att tiltvinkeln anpassas automatiskt efter modellen i grävsystemet och att föraren kan fokusera på höjden och rotationen.

Trimble och Rototilt lanserar fullständigt stöd för automatisk positionering av tiltvinkel efter modellen i grävsystemet. Föraren kan koncentrera sig mer på vad som händer ute på marken och behöver bara hålla kolla på höjd och rotation.

– Automatic Grade Control är enormt tidsbesparande funktionalitet som är efterlängtad hos våra kunder. Branschens krav på produktivitet och lönsamhet ökar behovet av automatisering, så integration med Rototilt är ett självklart steg, säger Fredrik Eklind, Product Manager Machine Control på Trimble.

Automatic Grade Control ingår i Rototilts positioneringslösning RPS. Det innebär att kunder med Rototilts styrsystem ICS med inbyggda sensorer kan aktivera RPS och därmed integrera tiltrotatorn med Trimble grävsystem.

Rototilt finns på plats med monter och grävmaskin för att diskutera nuvarande och framtidens grävsystem under den just nu pågående internationella användarkonferensen Trimble Dimensions i Las Vegas.

– Vi kan tydligt se hur kundernas intresse för vår positioneringslösning RPS ökar. Automatiserade funktioner gör grävmaskinsföraren ännu smartare med mer precision och ökad effektivitet, säger Sven-Roger Ekström, Produktchef på Rototilt Group AB.

Systemkrav:

Sedan tidigare finns stöd för Automatic Grade Control i Leicas grävsystem.




Källa: Rototilt