Order till Korea nästa steg i Gunnebos snabba expansion inom biometrisk flygplatssäkerhet


2018-11-16

Gunnebo har mottagit en order för biometrisk tillträdeskontroll vid flygplatser från Korea Airport Corporation (KAC). Ordern utgörs av 14 gater som skall installeras innan säkerhetskontrollen vid de internationella flygplatserna i Gimpo och Jeju.

KAC driver 14 flygplatser i Sydkorea. Gunnebo fick kontraktet på att installera lösningarna för biometrisk tillträdeskontroll i samarbete med den sydkoreanska systemintegratören BZ System.

Ordern är det senaste steget i Gunnebos snabba expansion som leverantör av biometrisk tillträdeskontroll för den globala flytplatssektorn. Hittills har mer än 100 flygplatser i Europa, Afrika och Asien utrustats med Gunnebos gater där passagerare skannar sina boardingkort för validering innan säkerhetskontroll och/eller ombordstigning.

Tidigare i år började flygplatser i Malaysia, Oman, Frankrike och USA använda Gunnebos gater med ansiktsigenkänning för att säkerställa identiteten på passagerare.

Projektet i Korea använder biometrisk identifiering genom ansiktsigenkänning, vilket gör det till en viktig referens för Gunnebo då den typen av identifiering för kontroll av resenärer är relativt ny.

– Uppdraget för Korea Airport Corporation är en viktig milstolpe för utvecklingen av vår mot Flygplatser i Asien och Stillahavsområdet, eftersom det ger Gunnebo en stark referens för kommande projekt, säger Robert Hermans, Senior Vice President Entrance Control.
– Gunnebo har utvecklat en modulär lösning som är beprövad och testad samt sätter standarden högt.





Källa: Gunnebo