Berendsens populära webinars är tillbaka i ny skepnad


2018-11-27

Bild: Berendsens

Att arbetskläder och skyddskläder används och tas om hand på rätt sätt är av stor betydelse men det är inte alltid att de som bär kläderna vet vad som gäller. Berendsen har under flera år hållit webinars med syfte att sprida kunskap om skyddskläder och tillhörande certifieringar. Efter ett kortare uppehåll är de nu tillbaka i ny uppdaterad form.


– Som marknadsledande aktör inom textilservice strävar vi efter att förbättra och driva utvecklingen i vår bransch och för våra kunder, säger Eva Jönnerheim som arbetar med produkt- och marknadsfrågor på Berendsen. Det är till exempel viktigt för oss att ge djupare insikt om olika standarder. Under alla de år vi arbetat med skyddskläder och varit ute hos kunder har vi insett att det inte är kläderna i sig som tillhör de största riskerna, utan hur de används. Därför är det nödvändigt att förstå standarden och dess funktion.

Intresset är stort och många kunder hör av sig och vill att deras anställda ska delta för att lära sig mer. Arbetsgivaren är ansvarig att tillhandahålla skyddsutrustning i rätt skyddsklass.

– I Sverige är vi generellt duktiga på att tillhandahålla skydd till anställda, men är lite sämre på att informera om skyddet och varför det behövs, för- och nackdelar och att det måste underhållas på rätt sätt, berättar Eva. Där fyller våra webinar en viktig funktion. Om man förstår standarden är chansen större att kläderna bärs på rätt sätt.

– Det är ett praktiskt format och tillgängligt för alla dygnet runt, avslutar Eva Jönnerheim. För de som vill fördjupa sig har vi även whitepapers. Vår ambition är att hjälpa till att skapa så säkra arbetsplatser som möjligt.




Källa: Berendsens