Rolf Skoog blir driftchef för Spårvagn Lund


2018-11-27

Rolf Skoog tillträder som driftchef och ansvarig för spårvagnstrafiken för Spårvagn Lund.
Bild: Carl-Henrik Gagge
Rolf Skoog tillträder som driftchef och ansvarig för spårvagnstrafiken för Spårvagn Lund.

Nettbuss, som idag kör stadsbusstrafiken i Lund på uppdrag av Skånetrafiken, förstärker sin lokala organisation inför driftstarten av spårvagnstrafiken sommaren 2020. Som driftchef och ansvarig för spårvagnstrafiken tillträder Rolf Skoog, 55 år, hemmahörande i Stångby och idag verksam som avdelningschef inom Urbaser.

Att Rolf, efter 5 år i renhållningsbranschen, valt att återvända till kollektivtrafiken innebär en kompetensförstärkning för Nettbuss och för kollektivtrafiken i Skåne.

Efter att ha inlett sin yrkeskarriär hos Malmö Lokaltrafik i mitten av 1980-talet har Rolf varit verksam i flertalet olika befattningar inom kollektivtrafiken i såväl Skåne som Stockholm.

Rolf var under sin tid i Stockholm bland annat trafikchef för Tunnelbana 1 (Gröna linjen) och för spårvägstrafiken på Tvär- och Nockebybanan. Hans senaste uppgift inom kollektivtrafiken i Skåne var som platschef för busstrafiken i området Ystad – Österlen.

– Det känns väldigt bra att Rolf, med sin kunskap om spårtrafik och med sin erfarenhet från att samarbeta med Skånetrafiken, kommer att förstärka Nettbuss organisation inför uppstarten av spårvagnstrafiken, framhåller affärschef Gustav Jansson.



Källa: Nettbuss