Climeon vinner order inom geotermisk värmekraft i Japan


2019-01-07

Bild: Climeon

Climeon har tagit emot en order från Iwana Power GK på Heat Power-moduler till ett värde av 40 miljoner kronor. Heat Power-modulerna ska driftsättas som ett geotermiskt kraftverk i Gifu prefektur i centrala Japan och levereras under 2019.

Ordern kommer från Heat Power-operatören Iwana Power GK som delägs av Baseload Power Japan och lokala entreprenörer. 

– De höga elpriserna och behovet av lokalt producerad förnybar energi i landet gör Japan till en av våra mest intressanta marknader framåt. Att vi nu tagit ännu en order inom geotermi i Japan ger oss goda förutsättningar växa i landet under 2019, säger Thomas Öström, vd för Climeon.

Totalt uppgår ordervärdet till 40 miljoner kronor, exklusive mjukvaru- och servicekostnader. Leveranser planeras till slutet av 2019. Heat Power-modulerna kommer sättas upp som ett geotermiskt kraftverk i Gifu prefektur i centrala Japan.

– Climeons system med standardiserade moduler gör att vi tillsammans med Baseload Capital snabbt kommer kunna sätta upp vårt geotermiska kraftverk. Vi ser fram emot att med hjälp av Climeons teknologi kunna producera fossilfri energi lokalt, säger Gunnar Svensson, Iwana Power GK.

Baseload Power Japan är ett dotterbolag till Baseload Capital Sweden. Climeon äger en minoritetsandel, 19,9 procent, i Baseload Capital Sweden.



Källa: Climeon