Snöfall kan försvåra arbetet med att åtgärda strömavbrott


2019-01-08

Arbetet med att åtgärda strömavbrotten längs Upplandskusten, Roslagen och Stockholms skärgård fortsätter oförminskat, men fortfarande är det många kunder som är utan el. SMHI har i en klass 2-varning varnat för kraftigt snöfall och hårda vindar i det drabbade området från tisdag morgon. Det riskerar försvåra arbetet.

Det är i nuläget cirka 8 600 kunder som är strömlösa efter stormen Alfrida, varav majoriteten finns i Roslagen. Arbetet med att åtgärda avbrotten fortsätter med oförminskad intensitet, men riskerar fördröjas av svårt väderläge.

–Det här är en extremt jobbig situation för våra kunder som varit utan el i många dygn, och vi gör allt som står i vår makt för att så många som möjligt ska få elen tillbaka så snabbt det går. Säkerheten går först för vår personal och svårt väder kan göra det farligt och dessutom kraftigt försvåra arbetet, säger Eva Vitell, Kund och Marknadschef Vattenfall Eldistribution AB.

Personalresurser från olika delar av landet och från andra elnätsbolag har kallats in för att hjälpa till i de drabbade områdena. För närvarande arbetar närmare 500 skogshuggare, maskinister och montörer i Stockholms län, merparten i Roslagen. Utöver det tillkommer administrativa stödfunktioner, helikoptrar, skogsmaskiner, lastbilar, grävmaskiner och bandvagnar.

Felavhjälpningsarbetet bedrivs metodiskt och systematiskt och Vattenfall för en löpande dialog med kommuner och länsstyrelsen för att kunna bistå dem på bästa möjliga sätt och bestämma vilka fastigheter och anläggningar som har störst behov av ström.

Det är fortsatt förenat med stor fara att röra sig i terrängen i de stormdrabbade områdena längs Upplandskusten, Roslagen och Stockholms skärgård. Tänk på säkerheten och gå inte nära en elledning som ligger på marken då den kan vara strömförande.Vattenfall uppmanar alla att tänka på säkerheten och gå inte nära en elledning som ligger på marken, då den kan vara strömförande. Försök heller inte att ta bort träd som blåst ner över elledningar utan anmäl detta till Vattenfall Eldistribution på telefon 020-82 58 58.



Källa: Vattenfall