Ger svenskar en tryggare handel med utrustningsförmedling


2019-01-09

Bild: Plustech

I drygt 16 år har PlusTech hjälpt norrmän att köpa och sälja anläggningsmaskiner, lastbilar och bussar. Nu står Sverige i tur. – Vi kommer att ta med allt vi har lärt oss till den svenska marknaden, säger Karstein Berg, vd för PlusTech.

Vi har jobbat länge med planeringen och nu är PlusTech Sweden AB äntligen på plats.

Vår första anställda började den 1 augusti och vi har redan nått resultat, säger Berg.

Tryggare handel

PlusTech är ett bolag med höga ambitioner. Att handeln är trygg för båda parter är viktigt för företaget. PlusTech har tidigare haft mycket handel med Sverige. Detta gör det naturligt att nu etablera sig i grannlandet.

– Vi har märkt att svenskar ofta föredrar att prata med en svensk. Ett svenskt bolag med svenska medarbetare kommer att göra handeln både smidigare och tryggare, säger Berg.

Han påpekar att auktioner är långt vanligare än förmedlingar i Sverige. Detta är en fördel tror Berg.

– Det innebär mindre konkurrens. Men förmedling är också ett tryggare sätt att sälja på. Vi gör hela jobbet, besvarar frågor och upprättar köpekontrakt. Vi tar hand om allt från A till Ö vid försäljningen. På så sätt blir det tryggt för både köpare och säljare. Detta är något som saknas på den svenska marknaden, säger Berg.

Har du en maskin eller ett fordon du skulle sälja? Kontakta Ronny, vår svenska mäklare här.

Stora förhoppningar

Bolagets vd Karstein Berg tror starkt på den nya satsningen. Han inser bland annat värdet i en ökad export mellan Norge och Sverige.

– Vi har möjlighet att öka exporten över gränserna. Då bör man ta hjälp av experter som kan regelverket och känner till marknaden i Sverige. Dessutom bor det 2,5 miljoner människor bara i Stor-Stockholm vilket är hälften av hela Norges befolkning! Detta tror jag stenhårt på.

Det gör även Ronny Svensson, vår förste medarbetare i PlusTech AB som ansvarar för etableringen i Sverige. Han anser att skillnaderna mellan de två marknaderna är en fördel för PlusTech.

– Den viktigaste skillnaden är att det inte har funnits några andra alternativ än auktioner i Sverige, vilket beror på att Blocket.se har en så dominerande ställning. Men man får i många fall inte rätt pris för större maskiner och då är det en fördel att PlusTech kan förmedla affärerna, säger Svensson och fortsätter:

Vi står för säkerheten mellan köpare och säljare. Vi ser till att allt går rätt till. Detta är något nytt i Sverige. Så fort de lär sig hur det hela fungerar kommer detta att bli bra.

Ser framåt

Svensson gläder sig åt uppdraget att bygga upp den svenska avdelningen. Han tror att namnet PlusTech och bolagets långa erfarenhet är en bra daghjälp.

– Vår största fördel är att vi är så väletablerade i Norge. Vi har moderbolaget med sitt goda rykte som stöd. Det kommer att bana vägen för oss här i Sverige, säger Svensson.

Karstein Berg är övertygad om att Ronny Svensson kommer att få flera kollegor under loppet av 2019. Hur bolaget kommer att gå vidare efter Sverige kan han ännu inte säkert säga, men Berg ser framåt med tillförsikt.

– Det är enklast att börja närmast. Vi börjar i Sverige och ser hur det fungerar där. Om vi lyckas slå oss in bland svenskarna står vi väl rustade inför en framtida expansion, säger Berg och avslutar:

– Men ett är säkert: Vi ska vara bäst på utrustningsförmedling.

Sök våra försäljningsobjekt här.

Källa: Plustech