Hon är ny regionchef i Stockholm


2019-01-10

Marie von Matérn har över 25 års erfarenhet inom bergteknik och har haft olika chefsroller på WSP sedan 2005. Nu är hon utsedd till ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad i Stockholm.
Bild: WSP
Marie von Matérn har över 25 års erfarenhet inom bergteknik och har haft olika chefsroller på WSP sedan 2005. Nu är hon utsedd till ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad i Stockholm.

WSP har utsett Marie von Matérn till ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad i Stockholm. Marie har över 25 års erfarenhet inom bergteknik och har haft olika chefsroller på WSP sedan 2005. Därutöver har hon bland annat varit teknikansvarig för Citybanan, ett projekt som hon följt från början till slut.

– Jag trivs väldigt bra på WSP, vi har en kultur där vi håller vad vi lovar och vi hjälper varandra. Dessutom har vi en öppen och ärlig kommunikation på alla nivåer och en lyhörd ledning. Nu ser jag fram emot att synas mer på Stockholmsmarknaden och kunna ha en djupare inblick i infrastruktursatsningar runt om i regionen, säger Marie.

WSP Samhällsbyggnad i region Stockholm täcker i stort sett alla delar inom samhällsutvecklingen, allt från stora helhetsåtaganden till mer specifika uppdrag så som kulturmiljöutredningar, landskapsarkitektur, 3D-visualisering eller projektering av djupförvar för att nämna några. Anna Lundman är affärsområdeschef.

– Stockholmsregionen befinner sig i stark förändring med många stora infrastruktur- och stadsprojekt. Marie är med sin erfarenhet av stora multidiciplinära projekt helt rätt person att leda vårt bidrag i utvecklingen av Stockholm. Marie har med sitt starka engagemang och globala kontaktnät en mycket god förmåga att förstå framtida behov, säger Anna.

Marie von Matérn började på WSP, eller J&W som det hette då, 1993, sedan följde fem år på Skanska Teknik. På Skanska fick hon möjligheten att arbeta i stora tunnelprojekt så som tunnelbanan i New Dehli, Hallandsåstunneln och Götatunneln innan hon återvände till WSP för att ta rollen som gruppchef och senare avdelningschef. Den nya rollen som regionansvarig innebär ansvar för elva avdelningar och 300 medarbetare.

– Jag är stolt över att få vara med att utveckla Stockholm och Sverige. Att få vara delaktig i arbetet att göra det lättare att leva och resa här. I arbetet med Citybanan satte vi många processer och strukturer som vi nu tagit vidare i nya uppdrag och även internt inom WSP. Till exempel hur vi arbetar med att tydliggöra risker och lägga hög prioritet på kommunikation, avslutar Marie.



Källa: WSP