Ny museichef för Flygvapenmuseum


2019-01-11

Noomi Eriksson, museichef Flygvapenmuseum.
Bild: Åsa Johansson
Noomi Eriksson, museichef Flygvapenmuseum.

Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Noomi, som är civilekonom, kommer närmast från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket, där hon under de senaste 10 åren har ingått i myndighetens ledningsgrupp och innehaft flera ledande befattningar.
– Det är med stor glädje jag tar mig an uppdraget som museichef för Flygvapenmuseum, vars verksamhet i högsta grad ligger i tiden. Jag ser verkligen fram mot att få bidra till att sprida kunskap om Flygvapnets historiska roll i samhället och tillsammans med mina kompetenta och engagerade medarbetare utveckla Flygvapenmuseum vidare, säger Noomi Eriksson.

– Jag är mycket glad över att ha kunnat rekrytera Noomi Eriksson som ny museichef för Flygvapenmuseum. Med sin gedigna erfarenhet av ledning och styrning och sitt personliga intresse för verksamheten, kommer Noomi att leda den strategiska utvecklingen av Flygvapenmuseum och samtidigt förvalta den fina verksamhet som museet bedriver på ett utmärkt sätt säger Magnus Hagberg, Överintendent för Statens Försvarshistoriska museer, där Flygvapenmuseum ingår.



Källa: Flygvapenmuseum