Veidekke får vindkraftsuppdrag åt BayWa r.e.


2019-01-23

Bild: Veidekke

Veidekke, som har hög kompetens och erfarenhet av vindkraftsutbyggnad, inleder samarbete med BayWa r.e som ska bygga sex vindkraftsverk i Slageryd utanför Vetlanda. Uppdraget är en totalentreprenad med en ordersumma på 27 MSEK.


Projektet, som är en totalentreprenad, påbörjades strax innan jul består av byggnation av fundament, 4,5 kilometer väg fram till verken samt kranplatser. Efter vindkraftsverken är monterade återstår återställningsarbete för Veidekke och projektet beräknas vara klart våren 2020.

– Vi är väldigt glada över att BayWa r.e. valde oss för uppdraget och att de uppskattar vårt involverande arbetssätt. Arbetssättet är en förutsättning för att ta tillvara allas kunskap och hitta de bästa lösningarna. Att vara en del i att förbättra vår miljö genom att vara med och bygga vindkraftsparker är viktigt för oss, säger Anders Johansson, arbetschef på Veidekke Anläggning.

– Vi anser att Veidekke är ett företag med hög kompetens av vindkraftsutbyggning med för oss en känd och erfaren organisation, vilket var avgörande vid val av leverantör, säger Håkan Wallin, VD vid BayWa r.e. Scandinavia AB.

När vindbruksparken i Slageryd är färdig för drift kommer den att producera ungefär 71 GWh grön elektricitet per år och beräknas minska växthusgasutsläppen med 50 000 ton koldioxid varje år.

Veidekke har med åren byggt upp en erfarenhets- och kunskapsbank för vindkraftutbyggnad och är idag en heltäckande leverantör. Detta i kombination med Veidekkes involverande arbetssätt redan från kalkylstadiet bidrar till att vi tillsammans med kund och samarbetspartners når maximal effekt och kvalitet samt säkra byggen.



Källa: Veidekke