Peab Asfalt får hederspris i Norge för bästa utförda asfaltjobbet


2019-01-28

Lag Väst med Nicke Nilsson, Fredrik Alin, Therese Wahlman, Robert Hedman, Stefan Andersson och Martin Waern vilka fick årets hederspris för det bästa utförda asfaltjobbet i Norge 2018 vid årets Asfaltdag i Oslo.
Bild: Stine Gabrielsen
Lag Väst med Nicke Nilsson, Fredrik Alin, Therese Wahlman, Robert Hedman, Stefan Andersson och Martin Waern vilka fick årets hederspris för det bästa utförda asfaltjobbet i Norge 2018 vid årets Asfaltdag i Oslo.

Priset delades ut den 24 januari på Asfaltdagen och det är Norsk Asfaltforening och Veiteknisk institutt som står bakom utdelningen.

– På Peab Asfalts vägnar vill jag säga att jag är otroligt stolt över detta pris. Att Nicke och Lag Väst vann priset är väl förtjänt. Det är också ett erkännande för hela Peab Asfalt och alla våra asfaltlag, som levererar hög kvalitet säsong efter säsong. Vi är stolta över alla medarbetare, och jag tror att detta inspirerar hela organisationen inför säsongen 2019, säger Hans Jørgen Sundby, avdelningschef i Peab Asfalt Norge.

I utlåtandet för tilldelningen står följande:

"Årets asfaltjobb går till ett lag som under säsongen levererat kvalitetsarbete och som bidragit till en säker, ordnat utförande och ett gott samarbete med byggherren. Peabs läggarlag med lagbas Nicke Nilsson blev föreslaget av både entreprenören själva som av Statens vegvesen som byggherre.

Laget är mycket yrkeskunniga, fokuserade på uppdraget, grundliga och har ett bra internt samarbete. De åtgärdar och kontrollerar fortlöpande arbetet i alla led, var och en är fokuserade på sina uppgifter och är noga över kvaliteten på utförandet. De levererar mycket god kvalitet, vilket är mycket hantverkarmässigt utfört och de har mycket bra dokumentation. 

Läggarlaget har ett gott förhållande till byggherren och tar kontakt om det är något de undrar över. De har också en bra dialog med underentreprenörer som ansvarar för säkerheten vid vägarbetet. På säkerhetsinspektioner har det inte varit några anmärkningar eller avvikelser, och de har inte haft några personskador på projektet.

Laget framstår som goda hantverkare och är goda ambassadörer för yrket. Andra entreprenörer har kommenterat den goda kvaliteten på de utförda arbetena och låtit sig inspireras. Byggherren har i sitt förslag framhävt att Nicke Nilssons asfaltlag har ett stort fokus på detaljerna, och kan vara en förebild för andra asfaltlag. Detta är ett lag som också tidigare har varit nominerat till priset."



Källa: Peab Asfalt