Tranås Energi satsar på laddstolpar i Ydre


2019-02-06

Tranås Energi har laddstolpar för elfordon på flera platser i Tranås. Snart byggs infrastruktur för laddning även i Ydre.
Bild: Tranås Energi
Tranås Energi har laddstolpar för elfordon på flera platser i Tranås. Snart byggs infrastruktur för laddning även i Ydre.

Tranås Energi kommer att sätta upp fyra laddstolpar för elfordon i Ydre. Satsningen är ett samarbete med Ydre kommun och genomförs under 2019.


Tranås Energi äger delar av elnätet i Ydre och producerar även el i sina tre vattenkraftverk här. Nu utökas verksamheten med laddstolpar för laddningsbara fordon, då man går in som samarbetspartner till Ydre kommun och står för den största delen av investeringskostnaden samt driften av de nya stolparna.

– Eftersom vi har verksamhet i Ydre är detta en naturlig utveckling för oss. Det är också en del i vår miljösatsning, vi tror på elbilar som en viktig del i den framtida fordonsflottan och då behövs fungerande infrastruktur för detta, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Laddstolparna kommer att placeras i Asby, Hestra, Rydsnäs och Österbymo och är av varianten semisnabbladdare. Betalning för laddningen kommer att ske via betalsystemet Park & Charge, som används i Tranås Energis övriga laddstolpar och på många andra orter i södra Sverige.



Källa: Tranås Energi