Bockasjö och Swedavia bygger nytt vid Göteborg Landvetter Airport


2019-02-11

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Krook & Tjäder
Logistikparken i Airport City Göteborg omfattar tre alternativt fyra byggnader beroende på konfiguration med en total uthyrningsbar yta om 100 000 kvadratmeter.

Fastighetsutvecklaren Landvetter Logistik Center, gemensamt ägt av Bockasjö och Swedavia, bygger två nya logistikfastigheter i Airport City Göteborg, alldeles intill Göteborg Landvetter Airport. Därutöver har företaget tecknat hyresavtal med Dawa Däck och Rajapack om totalt 33 000 kvadratmeter.

– Intresset för logistiketableringar i Airport City Göteborg är stort, det visar de avtal som nu har tecknats med Dawa Däck och Rajapack. Logistikparken har en utomordentligt god lokalisering med närhet till flyget, till Göteborg och till de stora vägnäten, E6 och riksväg 40 som förbinder strategiska logistikorter som Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Förhandlingar pågår även med flera andra hyresgäster, säger Joakim Hedin, VD Bockasjö och VD för Landvetter Logistik Center AB.

Den ena fastigheten, med byggstart våren 2019, är cirka 23 000 kvadratmeter stor. Fastigheten är fullt uthyrd på ett längre hyresavtal till Dawa Däck, som har beslutat att samordna tre av sina nuvarande lager. Byggnaden beräknas vara färdigställd till sommaren 2020.

Den andra fastigheten som har en uthyrningsbar yta om cirka 21 000 kvadratmeter börjar byggas inom kort och ska vara inflyttningsklar den 1 oktober i år. Hyresavtal har tecknats med den franska förpackningskoncernen Rajapack som är ledande i Europa inom emballageområdet. Rajapack hyr cirka 10 000 kvadratmeter på ett längre avtal och ska samordna sin nuvarande verksamhet i Sverige och lagret i Norge i den nya fastigheten.

– Vi hade flera alternativ att välja mellan när vi beslutade att samordna våra tre existerande lager till ett nytt lager. Vi valde hyresvärden Landvetter Logistik Center som kunde erbjuda konkurrenskraftiga villkor i kombination med ett läge som ger oss närhet till Göteborg och den infrastruktur som finns runt Göteborg Landvetter Airport, säger Anders Hedin, koncernchef Anders Hedin Invest AB, som genom Klintberg & Way Group AB äger Dawa Däck AB.

Bockasjö och Swedavia bildade 2015 joint venture-bolaget Landvetter Logistik Center AB. Ett markområde om cirka 170 000 kvadratmeter, väster om infartsvägen till Göteborg Landvetter Airport, har iordningställts för att kunna uppföra tre till fyra nya logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta om 100 000 kvadratmeter. Den nya logistikparken är en del av Airport City Göteborg, flygplatsstaden med lager- och logistikverksamheter, kontor, hotell, handels- och arbetsplatser, som växer fram i direkt anslutning till Göteborg Landvetter Airport.



Källa: Swedavia Airports