Dags att rosa alla bussförare


2019-03-15

Måndag 18 mars är det Bussförarens dag, en dag som uppmärksammar busschafförers viktiga arbete.
Bild: Gustav Gräll/Nobina
Måndag 18 mars är det Bussförarens dag, en dag som uppmärksammar busschafförers viktiga arbete.

Måndag 18 mars är det Bussförarens dag, en dag då Nobina lyfter det viktiga arbete som varje bussförare gör för att kollektivtrafiken ska fungera. Se filmen om det viktiga jobb som alla medarbetare i kollektivtrafiken gör varje dag – och hur mycket ett tack kan betyda.

Kollektivtrafiken ger människor en frihet att välja vart de vill bo, jobba och leva. Kollektivtrafiken skapar också förutsättningar för att på ett hållbart och klimatsmart vis kunna uppfylla de behov som våra växande städer skapar.

Under den 18 mars kommer Nobinas gruppchefer att dela ut rosor till våra förare runtom i Sverige. Rosutdelningen är en gest för att visa uppskattning för det viktiga arbete som förarna gör.

– Varje dag reser en miljon resenärer med någon av våra bussar. Detta hade inte varit möjligt utan de 6 000 bussförare som varje dag, året runt ser till att bussarna rullar fram till hållplatsen och vidare mot nästa mål. Arbetet som förarna utför är värt minst 6 000 tack, ett till varje förare, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.

Det finns idag stora behov inom branschen, vilket gör det extra viktigt att lyfta yrket och dess betydelse för samhället.

– Enligt Transportföretagen kan upp till 7 300 bussförare komma att anställas i Sverige fram till 2020. Jag ser fram emot att välkomna alla nya kollegor, säger Henrik Dagnäs.

Bussförarens dag firas internationellt och uppmärksammades för första gången i Sverige 2014. Att den firas just den 18 mars beror på att man hyllar minnet av den första bussturen som ägde rum detta datum i Paris 1662.



 






Källa: Nobina