Vega station snart redo för pendeltågsresenärerna


2019-03-19

De sista arbetena återstår nu innan pendeltågsresenärerna kan kliva på tåget i Vega den 1 april.
Bild: SL
De sista arbetena återstår nu innan pendeltågsresenärerna kan kliva på tåget i Vega den 1 april.

Den 1 april öppnar nya pendeltågsstationen Vega – en gemensam kollektivtrafiksatsning mellan Trafikverket, SL och Haninge kommun. Stationen sätter kollektivtrafiken i fokus när den nya stadsdelen Vega tar form i Haninge.

Vega station byggs i området Vega som ska växa till omkring 10 000 invånare. Pendeltågsstationen kommer att öppna nya möjligheter att resa kollektivt för dem som bor och verkar i Haninge.

En resa med kollektivtrafiken från Vega till innerstaden kräver i dag flera byten och tar över en timme med bussar och tunnelbanan. Med Vega station blir resan bytesfri och restiden kapas till omkring en tredjedel av tiden.

Samhällsnyttan av en ny pendeltågsstation är stor. En ny station underlättar pendling till och från arbetsplatser och bilresorna beräknas minska med 800 resor per dag, en vinst för miljön.

– Vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda spårtrafik med en snabb förbindelse mellan Vega och innerstan. Det kommer att möjliggöra för fler människor att få ihop livspusslet med hjälp av en väl fungerande kollektivtrafik, säger Caroline Ottosson, förvaltningschef på trafikförvaltningen och vd för SL. 

Fakta



Källa: SL