Sokkia introducerar ny GNSS mottagare GRX3


2019-03-22

Nya GNSS mottagaren GRX3 från Sokkia.
Bild: Blinken Tools
Nya GNSS mottagaren GRX3 från Sokkia.

Sokkia introducerar det senaste tillskottet av GNSS mottagare - GRX3 är konstruerad för att tillhandahålla en kompakt, lättare och helt integrerad GNSS-lösning.
– GRX3 är byggd för att erbjuda en komplett och mångsidig lösning för att ge bästa prestanda för en mängd olika applikationer med hög precision, säger Alok Srivastava, Produktchef Sokkia.

– Om du använder mottagaren för Statisk mätning, Nätverks RTK eller i kombination med en Sokkia totalstation för en ”Fusion Positioning” så får användaren den mest avancerade och kraftfulla GNSS-tekniken på marknaden, säger Alok Srivastava.
– Med GRX3 har man en mottagare som är kompakt och med en mycket lätt konstruktion som tål de hårdaste förhållanden. Kombinera GRX3 med en av Sokkia´s fältdatorer och programvara för maximal mångsidighet och bekvämlighet. Detta kommer öka er effektivitet och produktivitet från början till slut.

Mottagaren har Sokkia Tilt-teknik, som innehåller en 9-axlig tröghetsmätare (IMU) som är utformad för att kompensera när stången ej hålls i lod, med så mycket som 15 grader. 

– GRX3 är utformad som en framtidsäker lösning med en avancerad Universal Tracking Channels-teknologi som automatiskt spårar signaler från alla tillgängliga och planerade konstellationer. GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, IRNSS, QZSS, SBAS, säger Alok Srivastava.

Mottagaren har testats för att uppfylla IP67-certifiering för skydd mot tuffa väderförhållanden. 
Källa: Blinken Tools